NEJLEPŠÍ JSOU POLÁKOVÁ, GABČOVÁ, PITTR A MALÝ

3 července, 2015|Posted in: Obecné

Den před vysvědčením se ve stříbrské škole v Mánesově ulici konalo slavnostní shromáždění. Tam se představili nejlepší žáci této školy. „U nás už je to taková tradice, každý rok vyhlásíme ty nejlepší, na každém stupni vždy dívku a chlapce. Šanci na úspěch mají všichni, ale samozřejmě první může být jen jeden nebo jedna. Diplomy a ceny žákům prvního stupně rozdala předsedkyně školské rady Jitka Malá, ocenění starším žákům pak předal předseda Občanského sdružení rodičů Lukáš Novák,“ uvedl ředitel školy Václav Peteřík.

Na prvním stupni byli vyhodnoceni Nikola Poláková ze 4.B a Jan Pittr z 2.B. Na druhém stupni byli nejlepší Laura Gabčová z 9. třídy a Tomáš Malý z 8. B.  Fotografie nejlepších ze všech tříd budou od září zdobit chodbu vchodu do budovy školy.

Největší radost z hodnocení měli rodiče. „Náš Tom je dost skromný, ale my víme, jak je šikovný. Měl skvělý prospěch, samé jedničky, navíc získal třetí místo v okresním kole soutěže v angličtině a také chodí i na řadu jiných soutěží. Učí se i německy  ve škole a soukromě ruštinu, jazyky ho baví. Doma se nám běžně dívá na anglické filmy v originálech. Sám si zkusil udělat i maturitu z angličtiny a jistě by prošel, měl minimum chyb. Jsem na něj moc pyšná, titul nejlepší žáka má už druhým rokem,“ řekla maminka Jitka Malá, která má syna v osmé třídě.

I rodiče Nikolky Polákové jsou spokojení. „Je to úplně normální holčička, ale myslím si, že ji vedeme správným směrem. Nejsou s ní žádné potíže, sama a ráda chodí do umělecké školy, hraje na flétnu a klarinet. Moc se ani neučí, ono jí to prostě jde, je šikovná,“ řekla Gabriela Poláková.

MarS 

Foto: Miroslav Fikrle

 

IMG_1920 IMG_1882 IMG_1878 IMG_1877 IMG_1871