OKRESNÍ PŘEBOR NA 3 000 METRŮ

3 září, 2020|Posted in: Obecné

Další běžecká soutěž v rámci seriálu Běžec Tachovska 2020 se konala ve čtvrtek večer ve Stříbře.
Šlo o okresní přebor na 3 000 metrů, kterého se zúčastnilo žactvo a současně také dospělí závodníci. Zatímco žáci měli tratě od 600 metrů do 2 kilometrů, dospělí jedinci sbírali body na tříkilometrové trati. „Tento běh byl součástí soutěže Běžec Tachovska 2020, na trať se vydalo devět žen a dvaatřicet mužů,“ uvedl předseda okresního atletického svazu Vladislav Moravec a upozornil, že další běh soutěže se koná 16. září, kdy se běží Olympijský běh u stadionu ve Stříbře, hlavní závod na 5,5 km je v 18 hodin.
Na další sportovní akci zve také běžec Jan Pospíšil z Pytlova. „Běhám pravidelně, dnešní závod byl skvělý. U nás v Pytlově také plánujeme, a to 26. září, kdy se každý může účastnit soutěže Pytlovský duatlon, což je vlastně kombinace běhu a jízdy na kole, každý je vítán,“ řekl Jan Pospíšil s tím, že prezentace účastníků probíhá na návsi do 10.30 hodin.
Na tři kilometry do Stříbra přijela také Soňa Müllerová. „Běžela jsem v kategorii do 39 let, můj čas byl 12 minut a 52 vteřin, jsem spokojená. Počasí skvělé, bylo pod mrakem, což bylo mnohem lepší, než při nedělním běhu v Plané, kdy prostě v jednom kuse pršelo,“ smála mladá běžkyně z Tachova.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.A

.

.

.

.

.

.

.