V SULISLAVI SE SENIOŘI PTALI STAROSTY

29 března, 2014|Posted in: Obecné

Obec Sulislav připravila setkání seniorů se starostou Milanem Strohschneiderem. Ten všechny přivítal, řekl, co vše v posledních letech v obci proběhlo a co nového se připravuje. „Největší akcí byla kanalizace, ta nás přišla na 22 miliónů korun, ale získali jsme také dotaci. Ještě nám chybí pět lidí k připojení, abychom splnili podmínky. Letos bude pokračovat druhá etapa,“ řekl mimo jiné starosta. Navíc připomněl i dodržování pravidel při čerpání vody a zmínil budoucí opravy vstupního portálu do kostela a sochy Jana Nepomuckého na návsi. „I zde nám pomůže dotace,“ dodal.

Občany zajímala řada věcí, ptali se na známky pro popelnice, protože jich mají nedostatek kvůli novému zákonu. Některé zajímalo, kdy se vrátí na místo pomník  Adama Králence, který byl v letech 1886 až 1912 starostou obce a nechal postavit budovu pro českou školu. Jiné zajímala neupravenost a nepořádek kolem silnice vedoucí na Lhotu. Bylo stanoveno datum na srpnovou pouť a starosta připomněl počet obyvatel i nejstarší obyvatelku obce, která letos oslaví 94 let.

Na všechny závěrem čekalo občerstvení, k tanci i poslechu jim hrál Jaroslav Fichtl.

„Myslím, že je správné, že nás starosta takto zve a seznámí nás s děním obce. V podstatě jsem pořád každý doma a moc se toho nedozvíme. V Sulislavi žiju od narození, mám to tu ráda a nikdy bych nikam jinam nešla,“ řekla 77-letá Libuše Sýkorová.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA