DEN ZEMĚ – ZŠ GAGARINOVA UL.

3 května, 2014|Posted in: Obecné

DEN ZEMĚ  2014  NA  ZŠ  GAGARINOVA

Den Země, který od roku 1969 připadá na 22. dubna, se oslavuje po celém světě a jeho hlavním posláním je přimět nás víc vnímat prostředí, ve kterém žijeme. Vážit si přírody. Pořádat v tento významný den rozmanité akce se stalo zvykem na mnoha základních školách. A ta naše nezůstala ani v tomto roce stát stranou.

I letos se žáci 2. stupně se svými vyučujícími rozhodli zapojit aktivně a zvelebit okolí školy. Upravili a uklidili prostory, kde se o přestávkách a ve volných chvílích scházejí, hřiště, kde v hodinách sportují, i místa, kterými jen procházejí. Zkrátka celý školní areál. Věnovat hodinu k proměně prostředí, kde žáci tráví většinu dne, se jim vyplatí. A práce, jak se všichni přesvědčili, se obejde i bez fyzických následků.

A žáci jsou za nový stromek vděčni, za všechny poděkoval Vojta Procházka: „Ve škole máme tradici, že my, deváťáci, vysazujeme u školy strom.  A tak ke kanadské jedli zasazené loni přibyla korejská. Moc za ni děkujeme Lesům města Stříbra. Bude nám připomínat, proč nesmíme být ke svému prostředí lhostejní,“ řekl.

Za učitele a žáky 2. stupně

Marie Marková

 

den2 den2a