Z VAVŘINECKÉ POUTI ZE SULISLAVI

10 srpna, 2014|Posted in: Obecné

Tento víkend byl v Sulislavi rušný, konala se zde tradiční Vavřinecká pouť. Akci zahájilo přátelské fotbalové utkání mezi obcemi Sytno a Sulislav, kdy putovní pohár byl předán z rukou sulislavského starosty Milana Strohschneidera do rukou starosty Sytna Václava Bodiše. „Hrajeme to tak pravidelně a pohár skutečně každým tokem putuje z jedné obce na druhou. Letos fotbal končil remízou 3:3, a tak musely rozhodnout penalty,“ uvedl Milan Strohschneider.

Děti si užívaly řetízkového kolotoče, houpaček a skákaček, dospělí si dali občerstvení a zaposlouchali se do hudební produkce mladé skupiny Diagnoza Exitus. „Tuto mladou kapelu jsem pozval na doporučení a rád mládež takto podpořím. Dokonce jeden sulislavský muzikant s nimi také zkouší hrát. Řekl bych, že hrají dobře. Kolotočů máme letos méně, protože pár týdnů před akcí jsme se dozvěděli, že ti naši už nepřijedou, neboť skončili s podnikáním. Jsem rád, že jsme na poslední chvíli ještě něco sehnali,“ dodal sulislavský starosta.

Pouťové atrakce zřejmě dětem stačily. „Nejlepší byl řetízkový kolotoč a stejně ještě půjdeme na dětské hřiště. Dali jsme si tu taky limonády a posloucháme písnIčky od kapely,“ řekli osmiletý Jirka Franček a devítiletý Denis Jano ze Sulislavi.

Kapela Diagnoza Exitus hrála v Sulislavi poprvé. „My víceméně pocházíme z Domažlicka, ale nějaké kontakty tu na Tahovsku máme. Hodně nám tu pomohli Václav Brabec a Standa Polák, Vašek zřejmě s námi bude i hrát na klávesy,“ uvedl Jiří Vondrovic.

Pouťové veselí bylo zakončeno v neděli dopoledne slavnostní poutní mší v kostele sv. Vavřince.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA