POLICIE DNES ZVEŘEJNILA VÝSLEDKY ZÁTAHU PROTI DROGÁM

21 listopadu, 2014|Posted in: Obecné

Dva muži a dvě ženy na cele předběžného zadržení, zabavené zbraně, peníze a drogy. To je konkrétní výsledek středeční policejní razie ve Stříbře. Policie jej zveřejnila v pátek odpoledne.

 „Dva muže a dvě ženy již policejní komisař obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ informovala tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že za úspěšným zákrokem kriminalistů byla důkladná profesionální práce, dlouhodobé a pečlivé získávání a vyhodnocování informací.

„Při rozsáhlé policejní akci zadrželi kriminalisté na několika místech města všechny čtyři vytipované podezřelé osoby. Jednalo se o tři cizince – jednu ženu a dva muže ve věku 34, 44 a 38 let a o 27-letou ženu ze Stříbra. Starší z mužů měl u sebe při zadržení přes 10 gramů bílé krystalické látky, která při provedeném testu reagovala jako pervitin,“ uvedla dále policejní mluvčí.

Součástí akce byly také domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků. Při nich policisté zajistili více než 25 gramů pervitinu a více než 600 gramů sušiny, která při provedeném testu na drogy reagovala jako THC. „Kromě toho policisté zajistili také sedm digitálních vah, přibližně 4000 euro, něco přes 100 tisíc korun a dvě funkční plynové pistole,“ doplnila Jiroušková.

Podle policejní zprávy lze konstatovat, že na základě provedených chemických rozborů, při kterých se určovala koncentrace účinné látky v zajištěných drogách, se jednalo o velmi kvalitní pervitin.

Jak vyplynulo z policejního šetření, starší z cizinců společně s 34letou cizinkou drogy distribuovali nejméně od listopadu loňského roku v celém Plzeňském kraji.

Dealeři ze Stříbra si vytvořili stálou klientelu. Mezi jejich pravidelné odběratele patřili podle policie i další dva podezřelí, kteří drogy následně prodávali zejména ve Stříbře. „Na základě zjištěných informací kriminalisté odhadují, že prodej drog ze strany těchto distributorů byl v řádech kilogramů, a jejich zisk odhadují na několik milionů korun,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Policejní komisař ve čtvrtek zahájil trestní stíhání čtyř osob, které obvinil z pokračujícího zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Státnímu zástupci pak podal návrh na vzetí všech obviněných do vazby. O té rozhodne soud během soboty.

Zátah byl podle obyvatel Stříbra potřebný. Drogy jsou ve městě problémem. „Za středeční zátah policistům z pozice starosty děkuji. Už bylo určitě třeba,“ vyjádřil se starosta Stříbra Karel Lukeš. „Jsem rád, že policejní práce vyústila takovou akcí jako ve středu. Snad to bude působit i jako prevence do dalšího období,“ dodal.

 Autor: Jiří Kohout
Tachovský Deník