VOSKOVÉ FIGURÍNY V KINĚ

11 prosince, 2014|Posted in: Články, Obecné

 Výstava anomálií, které kdy postihly člověka, je v podobě voskových figurín k vidění ve stříbrském kině Slavia. Celkem čtyřiadvacet figurín letos přijelo na poslední štaci, od pátku mají zasloužený odpočinek. „Je to potřeba, a to hned z několika důvodů. Jednak se blíží vánoční svátky, už je i zima, a lidé v tomto období chodí na výstavu méně. Pak je také důležité se na chvíli zastavit, vyprat figurám oděvy a udělat nějaké opravy,“ uvedl kurátor výstavy Antonín Šmíd z Kladna.
Cestovat s takovým panoptikem není zrovna jednoduché. „Postavy se vozí v hodně polstrovaných krabicích, aby se nepolámaly. Hlavy a údy jsou z vosku, tělo pak z pevnějších materiálů. Části se při balení od sebe oddělují,“ vysvětlil Šmíd.
Výstava končí úderem 19 hodiny 11. prosince, ale návštěvníků měla poměrně dost. „My jsme přijeli ze Sviňomaz. Je to zajímavá výstava, chudáci ti lidé, asi měli hrozný život. Zřejmě se jim všichni posmívali,“ myslí si bratři Patrik a Dominik Hochgesandtovi.
IMG_7332 IMG_7333 IMG_7336 IMG_7342 IMG_7346 IMG_7351
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA