VAJÍČKA SI VYROBILA Z PAPÍRU

3 dubna, 2015|Posted in: Domácí dílna, PRO ŽENY

U Javůrků ve Stříbře bude netradiční velikonoční výzdoba. Kromě malovaných vajec se na stole objeví i papírová vejce. S jejich výrobou už osmadvacetiletá Ľubomíra Javůrková začala. Původem pochází z Prešova, ale od roku 2007 žije ve Stříbře, kde se provdala a vychovává s manželem Milanem dvě děti. Pokud ji zbude chvilka při mateřské dovolené, sedne se ke stolu a skládá z kousků papíru všechno možné. Za sklem v obývacím pokoji tak mohou návštěvníci vidět papírový kaktus, labutě, páva, zvonečky, květiny a další papírové výrobky. Teď momentálně převládají košíčky s vajíčky.
Máte krásný koníček, stíháte ještě nějaký další? Nejraději skládám, ale také občas sportuji, hodně chodím ven na procházky a nejúžasnější koníček jsou naše děti, se kterými si hodiny hraji.
Jak jste se skládání z papíru naučila? Jsem samouk, takže jsem se podívala na internet. První popud přišel vloni, když mi zemřela maminka, ještě před svou smrtí mi nechala vytvořit papírovou labuť pro syna, kterého jsem právě čekala. Zaujala mě její stavba, tak jsem si to našla a začala se také učit.
Co vše lze z papíru udělat? Prakticky cokoliv. Já osobně zatím dělám labutě, pávy, košíky, vajíčka, ale zkusila jsem i kočku, kytky ve váze, kaktus, vánoční stromek a další věci, co mě prostě napadly. Postupně se učím dále, našla jsem i tipy jako srdce, dorty, další zvířátka.
Je potřeba speciálního papíru? Já používám klasický kancelářský papír, nebo barevné papíry. Čtvrtky jsou na to moc tvrdé. Ale dočetla jsem se, že přímo na toto skládání existuje přímo určitý papír.
K čemu pak tyto hotové produkty máte? Většinou si to doma vystavím, nebo když se to někomu líbí, tak mu to daruji. Někdy mě někdo požádá o nějakou věc, co se mu líbí a někde to viděl, tak mu to pro radost vyrobím.
Jak často skládáte? Tak nějak, když si najdu volnou chvilku, těch tedy teď moc nemám. Většinou to vyrábím, když mi syn usne.

Budou Velikonoce, co si složíte na stůl? Tak už mám hotovou ošatku a vajíčka, plánuji ještě zkusit kuřátka.

Co třeba televize, na co se nejraději díváte? Dívám se málo, ale když si mohu vybrat, tak nejraději romantický film nebo nějaký seriál.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA