ZAHRÁL SI VRAHA A FILM SE DOSTAL AŽ NA FESTIVAL

21 listopadu, 2015|Posted in: Obecné

Student Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku Jakub Blín natočil v rámci studia režie krátký akční film LOOP. K tomuto filmu potřeboval jen tři herce a sáhl také po stříbrském Janu Vavřičkovi. Mimo Vavřičky hrají ve filmu Michael Baca a Miroslav Karel. Práce nad scénářem začala v květnu letošního roku a poslední postprodukční práce byly dokončeny v září. Film měl internetovou premiéru 9. října. „Jakub Blín si vybral k natáčení akční snímek, protože právě tomuto žánru není ve studentských projektech věnováno moc prostoru. Jsem rád, že jsem se mohl projektu LOOP zúčastnit a velmi mě potěšila zpráva, že tento snímek byl vybrán uměleckou školou FAMO na festival BERLINALE,“ řekl stříbrský Vavřička.

Honza si střihl roli jednoho z krutých lovců. „Režisér Jakub Blín z FAMO hledal vhodné kandidáty na role dvou lovců a jednoho uneseného. Věkově jsem splňoval požadavek na roli lovce, takže jsem zkusil štěstí a poslal jsem mu svůj velmi skromný herecký životopis společně s fotografií a přihlásil se do konkurzu. Po týdnu mi přišlo vyjádření, že jsem roli získal. Jsem moc rád, že jsem se mohl účastnit tohoto filmového projektu, protože ho velmi precizním a profesionálním způsobem vytvořili lidé, kteří své práci rozumí. A když máte to štěstí setkat se s někým, kdo něco umí a dělá to s láskou a nadšením, tak je to vždy velmi příjemné setkání,“ řekl Vavřička.

Festival BERLINALE bude probíhat ve dnech od 11. do 21. února 2016. Na berlínském filmovém festivalu bude LOOP soutěžit o prestižní filmové ceny Zlatého a Stříbrného medvěda v kategorii Shorts. Na festival Berlinale posílá FAMO 10 svých nejlepších filmů.

Na filmu se podíleli: produkce – Martina Paláčková, VFX – Tomáš Pavlíček, zvuk -Vojtěch Effenberger, Marek Kubizňák, střih – Jakub Blín, kamera – Anton Evdoshenko.

Zde jsou jednotlivá data k festivalu BERLINALEhttps://www.berlinale.de/en/globals/festivaldaten/Eckdaten.html.

 

Foto skupiny filmového týmu stojící zleva: Michal Kertész, Jakub Blín, Michael Baca, Jan Vavřička, Anton Evdoshenko, Miroslav Karel
Sedící zleva: Martina Paláčková, Tereza Reimová, Vojtěch Effenberger

loop-01 loop-04 loop-15