V SENÁTU JSOU K VIDĚNÍ DÍLA DĚTÍ ZE STŘÍBRSKÉ ZUŠ

28 dubna, 2016|Posted in: Obecné

U nás na Západě, tak se jmenuje výstava dětských prací, které vytvořili žáci ze ZUŠ Stříbro. Krásná výstava se v předsálí Jednacího sálu Senátu PČR v Praze  koná díky záštitě senátora Miroslava Nenutila a  letos jde už o pátý ročník.

„Výstava byla nainstalována 19. dubna a o týden později zahájena.  Je složena ze dvou prací žáků ZUŠ Planá, třiceti pěti prací žáků ZUŠ Stříbro, deseti prací žáků ZUŠ Tachov a deseti prací žáků Grundschule Waidhaus ze SRN,“ uvedl ředitel ZUŠ Stříbro František Kratochvíl, který výstavu zahájil společně se senátorem Miroslavem Nenutilem.

„Autorkou výstavy je učitelka ZUŠ Stříbro Veronika Šatrová.  Mezi významnými hosty nechyběl ani starosta města Stříbra Karel Lukeš a starostka Waidhausu paní Margit Kirzinger. Myslím, že zajímavou ozdobou vernisáže bylo vystoupení Saxofonového kvarteta ZUŠ Stříbro pod vedením Miloše Matějky, žáků z klavírní třídy učitelky Hany Bezděkové Markéty Křížové, Veroniky Hradové a Martina Kastla, žáka Ondřeje Tolara ze z mojí třídy, který zahrál na flétnu a trubku a zazpíval. Hudební vystoupení pak zakončila operní a muzikálová zpěvačka Jana Hoffmannová,“ dodal Kratochvíl.

Vernisáž měla dle účastníků vynikající atmosféru, účinkující skvěle hráli a zpívali a výtvarné práce se velice líbily odborné i laické veřejnosti, nadšeni byli všichni hosté z České republiky i ze zahraničí.

Foto: archiv ZUŠ Stříbro

Popiska k fotografii 1 – zprava: starosta Stříbra K.Lukeš, autorka výstavy a učitelka ZUŠ Stříbro V.Šatrová, senátor M.Nenutil, ředitel F. Kratochvíl, učitelka klavíristů H. Bezděková. Vepředu zprava žák Ondřej Tolar a žákyně Markéta Křížová

UNAZA 2 (1) UNAZA 2 (2)