K DVACÍTCE KAMER VE MĚSTĚ PŘIBUDOU DALŠÍ

23 září, 2016|Posted in: Obecné

V dnešních dnech se ve městě nachází kolem dvaceti kamerových systémů. K těm by se měly přidat další, na několika nových stanovištích.

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.Foto: Deník/archiv

„Při minulých instalacích jsme vycházeli vstříc především státní policii, která potřebovala kamery například u výjezdů a podobně. Nyní se ovšem bude jednat o potřeby města. Budou pokryty oblasti, které byly zatím slepé,“ řekl Deníku starosta Stříbra Karel Lukeš. Nově by se tedy měly kamery objevit na kruhovém objezdu, směrem do centra, u Základní školy Gagarinova a u budovy gymnázia. Důvod těchto míst je jednoduchý. „Jde především o bezpečnost dětí. Například kamera u kruhového objezdu bude snímat dění před školou a u autobusového nádraží, kde denně projdou stovky školáků. Podobné to je i u základní školy a gymnázia,“ dále uvedl Lukeš.

Stříbro dostalo na rozšíření kamerového systému dotaci přesahující částku tři sta tisíc korun od Plzeňského kraje. Na rozplánování míst, kde by měly být nové kamery umístěny, se nepodíleli ovšem pouze zástupci města. „Také jsme pomáhali zpracovat seznam míst, kde by mohla být bezpečnost zvýšena. S tím nám také velmi pomohli občané, jelikož ti ví nejlépe, kde je to takové nejrizikovější. Opravdu jde ale především o bezpečnost dětí, navštěvujících místní školy. Například kamera u kruhového objezdu bude v tomto ohledu perfektní. Bude se jednat o otočné zařízení, tudíž půjdou vidět místa, která byla dodnes zbytkem kamerového systému nezabírána,“ vysvětlil operátor kamerového systému Městské policie Stříbro.

Postupná realizace a instalace nových kamer by měla vypuknout v průběhu příštího roku. Jak dále uvedla stříbrská městská policie, nejspíše se bude jednat o období mezi jarem a létem.

Autor: Jindřich Sýkora
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/kamery-kvuli-bezpeci-deti-20160920.html