PÁTEK BUDE VE ZNAMENÍ UMĚNÍ

21 září, 2017|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Tři dámy se sešly, nebo přesněji – v pátek 22.9. se sejdou v prostorách Regionálního muzea v Kladrubech. Pokud fotíte rádi, pak i vy byste měli navštívit  vernisáž  výstavy, která se chystá v sále muzea v tento páteční podvečer.

Paní Eva Hubatová, plzeňská výtvarnice, zde představí svá díla. Díla, jejichž základem je fotografický záznam prvků, který je posléze pomocí počítačové techniky zpracovaný do podoby osobité techniky FOTOINFORMEL, jak ji sama autorka pojmenovala. Z pohledu laika, bychom mohli říci, že se zde jedná o propojení dvou uměleckých oborů a to výtvarného projevu a fotografování.

Další dámou,  se kterou se zde můžete setkat je Kateřina Karasová, která zde vystavuje obrazy abstraktního umění, výstavu nazvala Síla tahu a z jejich tahů na plátně, je jasně patrné, proč tento název zvolila.

Třetí dámou je stříbrská Hana Štollová. Tu už jistě znáte z mnoha výstav parfémových flakónů z jejích soukromých sbírek. Zde v Kladrubech se rozhodla doplnit výtvarné umění obou předchozích dam uměním, které se promítalo do výroby starožitné bižuterie. I zde se setkáme s výtvarným uměním, které bylo třeba využít při realizaci mnohých šperků v jejich začátcích zrození.

Její výstava nese název Žena a šperk. A jak sama autorka říká: „Výstavu jsem stavěla s tím, aby se při pohledu do vitrín ženy pokochaly krásou českých šperků, které nosily jejich babičky a maminky. Poselství mé výstavy je jednoznačné, potěšit více generací žen. Těm starším nabídnout vzpomínku, těm mladším krásu šperku, který jsme uměli u nás v Čechách vyrobit. Snad si má malá výstava, své obdivovatele najde,“ uvedla Štollová a já si troufám říci, že jistě tomu tak bude.

 

DSCN5279 DSCN5289 DSCN5290 DSCN5291 DSCN5309 qNW4vorgTyJ3EH1mxjAL4GPYN_xDvSVawEKg83O3Dqy-bIzhil8wzl_y4TTr_m1ARgr5TDA