PAPÍROVÉ VÁNOCE – ZRUČNOST + TRPĚLIVOST = ORIGINALITA

22 prosince, 2017|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY

 Paní Dana Pacáková, která žila tři desítky let v Černošíně a nyní pracuje i bydlí v Plzni, umí vyrábět netradiční ozdoby. Její koníček znají všichni přátelé a každý tu trpělivost obdivuje. Dělá totiž z papírových proužků prostorové hvězdy různých velikostí. „To mě naučila babička, když jsem byla malá. Ono je o sice hodně pracné, ale když si dopředu přesně nastřiháte rovné proužky, tak pak už jen skládáte a tu hvězdičku máte pak za několik minut. Jen jde o to mít na to ten správný grif, který vlastně získáte až tou praxí,“ usmívá se paní Dana.
Hvězdičky putují na různá místa. „Mám syna, takže dříve jsem je nosila do mateřinky, pak i do základní školy. Dělám si je i domů či pro přátele. Teď jich desítky zdobí stromek v černošínském muzeu. A jak jsem slyšela, sklízí obdiv, což mě těší,“ uvedla šikovná paní Pacáková.
Černošínštím a nejenom jim se hvězdičky líbí,  mají je  od 1. adventu na vánočním stromečku v tamním muzeu. „Paní Pacaková zaslouží obdiv. Když jsem viděl, jak k nám na výstavu donesla snad dvě stovky těchto úžasných hvězdiček a představil jsem tu piplačku s nimi, tak jsem si říkal, že musí mít opravdu velkou trpělivost. A je to na tom stromečku krásné a neotřelé,“ chválil výtvory paní Pacákové starosta Černošína Miroslav Plincelner.
MarS
IMG_0232 IMG_0236 IMG_0244 IMG_0248 IMG_0249 IMG_0253 IMG_0256 IMG_0259