LEDEN – ZIMNÍ STADIÓN V OBLEŽENÍ

17 ledna, 2018|Posted in: Obecné

Zimní stadión ve Stříbře se těší velké popularitě a je stále  více navštěvován. Jen za období od 6. prosince do konce roku si ledové plochy užilo 2 600 bruslařů a k tomu je nutno ještě připočítat sportovní týmy, které si plochu pravidelně pronajímají. Více nám řekl správce Jan Šůcha. „Opravdu se na návštěvnost nemůžeme stěžovat, chodí stále více lidí. Jsme tu denně pro volné bruslení a pak jsou tu ještě termíny pro sportovní týmy. Ale kluziště si občas pro sebe pronajmou i celé rodiny nebo dokonce firmy, zájem je také o páteční večerní bruslení,“ uvedl Šůcha.
Na kluzišti si můžete také nechat nabrousit brusle,  dá se k němu i dojet autem. Pravidelně tam chodí také studenti středních škol i děti ze škol základních a mateřských. Bývá zde i maškarní karneval. „Je to vše o domluvě, mohou si na určitý čas plochu pronajmout. A také samozřejmě záleží i na počasí, když je nepříznivě, tak je zavřeno. Ale jak vidíte, dnes trochu prší a přesto tu studenti jsou a bruslí. Když jim to nevadí, tak je necháme. Pokud bude počasí přát, tak tu budeme snad až do konce února,“ uvedl Jan Šůcha s tím, že informace lze získat na stránkách stribrskyzimak.cz nebo i přímo na telefonním čísle 602 614 084.
Mezi návštěvníky kluziště se řadí i Alexandr Němec ze Stříbra. “ Máme skvělé kluziště, jediné, co je fakt škoda, je to, že ten zimák není zastřešený. On se totiž pak vůbec nedá využívat, když pak najednou třeba hustě sněží, nebo i prší, či se oteplí. Lidé pak nemají šanci tam být a tak se prostě seberou a jedou jinam. Myslím, že naše město by si zasloužilo tuto lední plochu zastřešit, stejně tak, jak bych byl rád i za plavecký stadión. Možná se někdy dočkáme, jestli někde v rozpočtu zbudou peníze. Někdy si i myslím, že řada z nich je proinvestována zbytečně jinam,“ říká Alexandr Němec.
le1 le2 le3 le4 led1 led2 led3 led4 led5 led6 led7 led8 led9