ZAHÁJILI ČOKOFEST V PLZNI!

16 března, 2018|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

V pátek 16. března v odpoledních hodinách začal v plzeňském nákupním centru v Černicích Čokofest 2018. Ten je naplánován až do neděle do 17 hodin. Návštěvníci už ale teď mohli obdivovat vybrané čokoládové lahůdky v různých podobách, ať už jako klasickou tabulku čokolády, tak i třeba čokoládové nářadí, zámky, nádobí, zvířátka, ale nechyběla ani fontána, ovoce v čokoládě a dokonce čokoládové pivo a víno. Hlavním pořadatelem je Chris Delatte, Francouz, který v naší republice žije už čtrnáctým rokem nedaleko Kutné Hory. „Pokouším se zde o tradici, u nás ve Francii se takové festy konají pravidelně a  já si říkal, že je škoda, aby Češi také něco takového neokusili. První fest jsem zkusil v Olomouci v roce 2012 a postupně se přemístil sem na Plzeň, zde už byl také v Pekle a v Papírně. Lidé mají o čokoládové pochoutky zájem, je tu pro každého něco. Já čokoládu miluji, a dělám to pro ty, co mají stejnou vášeň,“ uvedl Delatte.
Na místo za čokoládovým pokušením přijelo mnoho přespolních. Mezi nimi také rodina Hořkých z Holýšova. „Upoutávky jsme si všimli na sociálních sítích a rozhodli jsme se přijet ochutnat. Zatím jsme si dali ovoce v čokoládě, banán obalený v čokoládové fontáně. Taková by se nám doma i hodila. Byla to dobrota, stejně jako churros se skořicí. Rozhodně si domů nějaké čokoládové dobroty i přivezeme,“ uvedl  Vítek Hořký s  maminkou.
V Plzni také pracuje Jiří Kotrch, který pochází z Děčína. “ Já jsem tu náhodu, zastavil jsme se na obědě a koukám, samá čokoláda. A protože já jsem milovník čokolády, tak jsem hned ochutnal, dal jsme si teplou s chilli, koupil si i něco s sebou domů.  Ale myslím, že to domů nedonesu, že to asi cestou sním,“ smál se Kotrch.
ČOKOFEST se koná v Olympii ještě v sobotu 17.3. (10-18 hod) a v neděli 18.3. (10-17 hod)-