VÍTALI PRVŇÁČKY, MAJÍ NOVÉ VYBAVENÍ I SCHODOLEZ!

3 září, 2018|Posted in: Obecné, Obecné

V Černošíně vítali v první třídě celkem devět malých školáků, dvě děvčátka a sedm chlapců. Uvítala je nová ředitelka školy Naděžda Pézlová, která je ve funkci teprve měsíc.
Jak říká, má všude velkou oporu. „Hodně mi pomáhá bývalá ředitelka Dagmar Varousová, z což jsem moc ráda. Jinak se postupně zaučuji a připravuji. Naše škola má nyní 84 žáků ve dvou budovách. Samozřejmě přes léto došlo také k mnoha změnám. V rámci projektu Za vzdělání bez překážek jsme připravili v přízemí bezbariérovou toaletu, během měsíce by měl přibýt také schodolez.  Děti dostaly nové šatny a skříňky a co je asi nejvíce zaujme, to je nová učebna nejen na informatiku s dvanácti počítači. Stoly jsou upraveny tak, aby obrazovky zajížděly a vyjížděly z lavic. Dále máme nová osvětlení, někde i podlahové krytiny,“ usmívala se ředitelka černošínské školy Naděžda Pézlová a předala slovo starostovi města Miroslavu Plincelnerovi.
První třída se neobešla bez několika slziček, a to nejen u dětí, ale i u dospělých. Žáci z páté třídy slavnostně prvňáky pasovali a předali jim medaile. Poprvé se do školy vydal také Ondra Šnejdar. „On se moc těšil, hezky se vyspal a zdá se, že je tu spokojený. Rozebral si svůj nový box, ve kterém měl různé pomůcky na výtvarnou výchovu a učebnice,“ uvedla  maminka Iveta Šnejdarová. Ondra jen přitakal. “ Mně se tu líbí. Já už se umím i podepsat, počítat do deseti a také několik písmen z abecedy. Nejvíce se těším na tělocvik,“ byl veselý malý školák.
MarS
.