V DOMOVĚ VYMĚNÍ KOTEL, ČASEM SNAD DOJDE I NA DVEŘE A SKŘÍNĚ

29 března, 2019|Posted in: Obecné

 Domov svatého Jana Pavla II. pro seniory ve Stříbře má problémy s topením. Proto vedoucí Jana Středová začala podnikat patřičné kroky. „Už při poslední revizi jsme byli upozorněni, že kotel nesplňuje všechny podmínky a my byli postaveni před rozhodnutí, zda investovat do starého plynového kotle či jít rovnou koupit nový. Jde ale pro nás o velkou investici kolem 80 tisíc korun. Ten musíme opravdu do letošní zimy vyřešit, jediné, co nás trápí jsou finance, pokusíme se sehnat nějakou dotaci,“ říká Jana Středová.
Tento domov pro seniory má trvale stále kolem 15 klientů ve věku od 65 let výše, nejstarší obyvatel domova má letos 97 let. Domov má za úkol pečovat o lidi, kteří už sami nezvládají žít ve svém domácím prostředí, a to ani za pomoci asistenčních služeb. „My jim tu dáváme zázemí v podobě základních potřeb,a to je právě i třeba to teplo a také bezpečí. Co se týče bezpečnosti, tak jsme už řešili i nazvané hosty, kteří zde kradli. Ti se sem dostanou, když větráme hlavními vchodovými dveřmi, například v horkých letních dnech. Naopak v zimě zase těmito dveřmi hodně táhne, a proto, hned jak vyřešíme problém s kotlem, musíme se zamyslet nad výměnou těchto vchodových dveří. Ideální by byly dobře izolované dveře a s otvíracím okénkem, kterým bychom nejenom větrali, ale mohli také zkontrolovat případné osoby za dveřmi. Pořád je co zlepšovat, potřebujeme také nové zamykací skříně, ale ty zatím musí počkat, teplo a bezpečnost jsou důležitější,“ říká vedoucí Středová.
Pokud by měl někdo pocit, že v rámci sponzorství by chtěl domovu pro seniory pomoci, určitě kontaktujte paní Středovou na adrese:

Domov pro seniory svatého Jana Pavla II. , Adresa: Gagarinova 1416, Stříbro, 349 01

MarS
.