ZAHÁJILI VÝSTAVU A UČILI PALIČKOVAT

13 března, 2019|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY

V černošínském muzeu zahájili výstavu paličkovaných krajek pod názvem Křížené nitky.
Výstavu uvedla Lenka Raunerová, vedoucí kroužku paličkování ve 26. Základní škole v Plzni. „Jsem moc potěšena, že jsme mohli své práce předvádět i v další části regionu, nejen u nás v Plzni. Svá díla zde vystavují nejen děti z kroužku, ale také i dospělí. Přihlásilo se asi dvacet zájemců, které jsme tu učili paličkovat. Moc za tuto možnost děkuji. Naše výstava zůstane v černošínském muzeu až do 15. dubna,“ uvedla Lenka Raunerová z Litic.
Na vernisáž přijelo sedm desítek návštěvníků. Paličkování sledovala i pětaosmdesátiletá Filomena Vondrysková. „Máte to tu hezké. Moje dcera také paličkuje, já bych to nezvládla, na moje ruce je to moc těžké. Ale prohlédla jsem si celé muzeum a vzpomínala jsem. Je tu spousta věcí, které jsme doma dříve používali,“ uvedla Vondrysková z Plzně.
Malé muzeum a křehké krajky obdivovala i Jitka Víšková. „Přijela jsem se podívat, protože některé práce tu vystavuje i moje dcera. Jsou tu krásné kousky, děti jsou šikovné, i dospělí. Potěšila mě prohlídka muzea s výpravou, je to tu útulné. Nejvíce si líbila taková ta klasická světnička s kredencem a kamny,“ řekla Víšková.
.
.