MOTOKROSOVÝ LOKET

4 dubna, 2019|Posted in: Obecné

Každý, kdo sleduje motokros věděl, že v neděli 31.března začíná letošní seriál MMČR Kůta servis. A každý, kdo mohl, tam též dorazil užít si super sportovní odpoledne. Vypsané byly tradičně třídy Ženy, Veterán, MX2 a MX1. Poté, co letos nestartovala Steffi Laier, dalo by se říci, že dostaly konečně šanci i další závodnice. Toho využila Kristýna Vítková, zvítězila v obou jízdách a ujala se tak zatím vedení seriálu. Psát o tom, že Veteráni byli opět zcela v režii stárnoucího pouze věkem nikoliv závodním uměním Martina Žeravy, je snad zbytečné. Na celkové 12. pozici se s číslem 172 umístil Petr Vraný z AMK Stříbro. Nás osobně potěšilo, že se k závodění po roční pauze vrátilo ve třídě MX2 i startovní číslo 36, což je Michal Bárta. Počátky trošku rozpačité, ale přeci jen … celkově 11. Dobrý.  Zvítězil rakouský jezdec Rene Hofer, před Němcem Florianem Lionem, třetí na bedně byl český jezdec Šimon Jošt.
A jsme u  nejvíce sledované třídy MX1. Nejen námi, ale snad všemi.  Beru to však ze svého pohledu neb nějakého fanouška tam měl nejspíš každý závodník. Ze Stříbra a okolí nás přijelo dost, kdo chtěl podpořit startovní číslo 37 – Rudu Weschtu z Těchlovic anebo 25 – Petra Smítku z Pňovan. Spousta fandících nejen z rodinných řad dorazilo popohnat na trati  i Járu Romančíka č. 191. Toho máme též moc rádi i my.  Nicméně nelze nezmínit i skutečnost, že nás osobně potěšil i další návrat, tentokráte č. 27 – Martina Fiňka. Ten si vloni, doufáme, vybral všechna zranění, a už nás bude jen těšit svými výkony.
Ruda Weschta měl v první jízdě pád po chybě „okolečkáře“ , a než se mu podařilo zvednout a pokračovat, přišel o krásné páté místo a dojel 10. Nedařilo se bohužel ani v druhé jízdě a tak po prvním závodě seriálu je Ruda zatím 10. Sám se sebou nebyl příliš spokojen, ale platí to co sám řekl: sezóna bude dlouhá. Z MX2 do MX1 se vrátil také černošínský Patrik Liška, který  celkově drží 9. pozici seriálu.  Petr Smítka  je sedmý. V celkových  výsledcích MX1 vládne po prvním závodě český jezdec Filip Neugebauer, druhý je Maďar Bence Szvoboda a třetí Rakušan Lukas Neurauter.

Další závod se jede v Pacově 5.května. Takže je pořád na co se těšit.

Monika Šavlová
.
.