VOLEBNÍ STŘÍPKY – ČERNOŠÍN A STŘÍBRO

25 května, 2019|Posted in: Obecné

První den v Černošíně moc lidí nepřišlo, a chodily hlavně starší generace. V komisi je předsedkyní Lenka Albertová, zástupcem Pavel Filipčík, zapisuje Alena Kadlecová. Další členky jsou Jitka Filipčíková a Markéta Zikánová.

Jak uvedla předsedkyně Lenka Albertová, mezi prvními byla i jedna z nejstarších obyvatelek. „V pátek odpoledne přišla jedna devadesátiletá paní a většinou chodí lidé nad čtyřicet let. Ale také nás mile překvapil příchod dvou čerstvých osmnáctiletých. Účast ale asi moc velká jinak nebude,“ řekla Albertová.

Volit přišel i Ladislav Koutecký.   „K volbám se prostě má chodit a já to beru jako svou povinnost,“ říká Koutecký.
Volební okrsek číslo 2 ve Stříbře byl přímo v prostoru radnice na stříbrském náměstí. V 18.45 měla komise zapsáno 98 voličů z celkových 1 400. V komici je předsedkyní Jana Eiseltová, místopředsedou Jaromír Jaroš, zapisuje Ondřejka Grundlochová a zbytek komise tvoří Marcela Nováková, Monika Kepková a Julie Kukanová.

Jak uvedla předsedkyně Jana Eiseltová, první volič stál u dveří už několik minut před 14. hodinou. „Říkal, že spěchá a nemá čas a chtěl volit hned. Ale musel počkat až do 14. hodiny,“ vysvětlovala předsedkyně.
„Mezi prvními také přišel i pětadevadesátiletý a jedna čerstvá osmnáctiletá volička. Nejvíce chodí lidé kolem šedesáti let. No, a volné chvíle tu trávíme povídání, čtením a luštěním křížovek. I nějaké dobroty jsme si sem přinesli,“ dodala Eiseltová.
Přesně stým voličem byl Čestmír Dostál  „Já chodím ke všem volbám, žádné nevynechám a tak by to měli dělat všichni,“ řekl u komise.
MarS
.
.