DĚTI Z VÍTEČKU NÁS POTŘEBUJÍ – ZABEREME HEJ HOU!

22 září, 2019|Posted in: Obecné

Podpora a pomoc sociálnímu středisku Víteček v Černošíně

Vážení přátelé,

Možná sledujete současné diskuse o neutěšeném financování sociálních služeb v Česku. Že jsou sociální služby podfinancované, si všiml denní tisk, televizní zpravodajství i samotní poslanci. Stát na jejich nátlak v červenci posílil sociální služby v krajích dodatečnou jednou miliardou korun, z nichž Vítečku plzeňský kraj přidělil pouhých 187 tisíc Kč. Nelze skrývat zklamání a lítost. S blížícím se koncem roku se tak sociální středisko Víteček Černošín dostává do finančních těžkostí.

Na jedné straně Víteček pečuje o 37 těžce tělesně i mentálně postižených klientů v sociálně terapeutických dílnách, o 45 klientů v denním stacionáři a 62 klientů v terénní osobní asistenci. K této službě zaměstnává 23 odborně vzdělaných zaměstnanců a dobrovolníků, udržuje budovu sociálního střediska, provozuje 8 osobních a vícemístných vozidel a další potřebné vybavení a zařízení. Na tento provoz vydává ročně cca 18 mil. Kč na PHM, mzdy a provozní náklady. Od státu a krajů může letos počítat s cca 12 miliony korun s tím, že zbytek si má opatřit od jiných dárců a územně příslušných obcí. Dosud se nám podařilo získat cca 3 miliony.

Sociálnímu středisku Víteček v Černošíně tak schází v závěru letošního roku 3 mil Kč. Pomozte nám je získat formou příspěvku, daru nebo jinou kreativní formou. Budeme vděčni, pokud se o naši prosbu podělíte se svými příteli. Své příspěvky můžete zasílat na transparentní účet 4902282359/0800.

Za Středisko Víteček Černošín

Tomáš Rusňák

 

ps:  Víteček podporuji, neboť do střediska chodím, vím, jak vypadá, jak se tam o ně starají a mezi dětmi mám i děti svých přátel. Navíc i tyto děti jsou velmi přátelské, některé touží po pohlazení, nebo jen tak se podržet za ruku. Další třeba nemají rády tělesný kontakt, ale i tak potřebují být v kolektivu, potřebují poslouchat slova, pomoci s krmením, hygienou či se něco naučit. Nebuďme k nim lhostejní, a pojďme jim pomoci. V životě ztrácíme víc, než jsou peníze.

Závěrem dodám, někdy stačí minuta a budeme podobnou pomoc potřebovat i my. 🙁

 

Zde malé propagační video:  https://www.facebook.com/strediskovitecek/videos/476582709826520/