VÁNOČNÍ STROM UŽ ZÁŘÍ

2 prosince, 2019|Posted in: Obecné

Dvanáct metrů vysoký smrk stojí na stříbrském náměstí a přivezen byl z lokality bývalých kasáren. Jeho výzdoba se rozzářila v neděli 1. prosince úderem 17. hodiny. Náměstí bylo plné, nechyběly také stánky s teplým občerstvením, vánočními dekoracemi, jmelím a také stánek Kermi, odkud veškerý výtěžek z prodeje putuje na pomoc stříbrskému  Domovu pro seniory sv. Jana Pavla II.  Nechyběla ani Ježíškova pošta, nebo zdobení malého stromečku v radnici.  Na malý stromeček přinášely ozdoby hlavně děti, krásnou bílou stříbrnou kouli vyrobila osmiletá Anička Miltová. „Je z polystyrenu a nalepila jsem na ni hvězdičky, kousky alobalu a stříbrnou stužku. Také jsem tam napsala Veselé Vánoce. Trošku mi pomohla babička,“ řekla Anička, když věšela kouli na stromeček s tím, že ani žádné velké vánoční přání nemá, jen ať jsou všichni zdraví.
Ani dospělí se nenechali zahanbit, ozdobu na stromek přidali i Gabriela a Tomáš Polákovi. “ A proč ne? My sem ozdoby nosíme každý rok, vždyť je to hezké se tu potkat s přáteli u stromečku a ozdoby nevyrábí jen děti, ale i dospělí,“ smáli se.
Rozsvícení výzdoby odstartovali zastupitelé města starosta Martin Záhoř, místostarosta Karel Lukeš a také farář Miroslav Martiš. „Nejdůležitější je, aby se lidé před svátky trošku uvolnili, pozastavili a užili si té předvánoční atmosféry. Jsem rád, že dnes se tu sešlo tolik lidí a děkuji také za vystoupení Stříbráčku a dětem ze sboru ze Základní školy v Mánesově ulici,“ přivítal všechny starosta.
Na akci nebyli jen Stříbrští, z Plzně přijela také Jaroslava Moravcová. „Máme ve Vranově  chatu, a už jsme v důchodu, tak jsme raději tady. Ve Stříbře jsem na této akci poprvé, dozvěděla jsem se o ní z internetu. Také jsem si něco koupila ve stánku pro charitu, je to takové spojené příjemného s užitečným, tak snad to pomůže tam, kde je třeba,“ byla spokojená Moravcová.
mARs
.