NA AUTO CHYBÍ JEŠTĚ 98 TISÍC

13 ledna, 2021|Posted in: Obecné

Už jen pár dní zbývá do ukončení vyhlášené sbírky ve prospěch Střediska Víteček v Černošíně, který se stará o handicapované děti i dospělé. Středisko potřebuje nový mikrobus, kterým převáží své klienty za nutnými potřebami k lékaři, terapie,  po úřadech, na výpravy za přírodou i kulturou  a na další místa. Sbírka končí počátkem února a do splnění požadované částky ještě zbývá něco přes devadesát tisíc korun.  „Nám se podařilo získat grant na pořízení a přestavbu mikrobusu ve výši 80 % jeho pořizovací ceny.  Bohužel tuto pomoc dostaneme pouze, když sami přidáme 200 tisíc korun ze svého. Sto dva tisíce se nám už  podařilo získat, ale dny utíkají a my ještě během tří týdnů musíme získat 98 tisíc. Prosíme tedy lidi o pomoc, věříme, že s vámi se to podaří,“ uvedla za středisko Víteček Zuzana Vávrová.
Středisko funguje jako denní stacionář, osobní asistence a terapeutické dílny. Při středisku je také speciální výuka základní školy.
Sbírka je vyhlášená na sociálních sítích a skončí první týden v únoru. Pokud se zbytek peněz nepodaří získat, nedostane středisko ani slibovanou dotaci. Lidé se zdravotním postižením z Tachovska a Chebska budou mít pak potíže dostat se k jakýmkoliv službám. Kdo by chtěl Vítečku pomoci a přispět, může tak učinit na portálu Neznáze 21 (pod názvem: Pomozte nám dojet k těm, kteří nás potřebují)
.
.
Foto: archiv Víteček
.
MarS
.

Leave a Reply