Přiváží nemocné z Ukrajiny, pomozte záchranné službě!

8 března, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné, Ostatní

Záchranná služba Royal Rangers působící na Tachovsku a Chebsku vypravila zvláštní humanitární konvoj, který vyrazil na Ukrajinu vyzvednout nemocné a handicapované osoby. O tuto pomoc poprosili přímo rodinní účastníci postižených za pomoci místní humanitární organizace Emaus – Oselya. Jde o lidi z nebezpečných oblastí, pro které je navíc evakuace velmi ztížená kvůli jejich onemocněním. „Domluvili jsme si určité  místo, kde tyto lidi nabereme, doufáme, že vše proběhne podle plánu. Rodiny teď nezvládají péči o své nemocné a handicapované, my je společně odvezeme, poskytneme ihned základní pomoc a převezeme do západních Čech, kde budou mít dočasné útočiště, potřebnou zdravotní i sociální pomoc. Na této záchranné akci se spolu s námi podílí také Středisko Víteček, Royal Rangers z Mariánských lázní a Milovic. Hodně nám pomáhají také některé obce z regionu,“ uvedl Tomáš Rusňák za záchranou službu Royal Rangers.

Celá tato akce se ale jen těžko obejde bez velké pomoci dalších lidí, je potřeba zajistit základní potřeby přivezených uprchlíků. „Nebude to vůbec jednoduché, ale musíme pomoci a doufáme, že nám s tím pomohou i další lidé. Kromě financí budeme potřebovat nějaká ubytovací zařízení v okolí, protože na všechny nebudeme mít kapacitu. Dále je potřeby mít základní věci, jako lůžkoviny, matrace, ručníky, hygienické potřeby, zdravotnický materiál a tak dále, mohl bych toho ještě jmenovat hodně. Domluvili jsme si zatím tři odběrná místa v Černošíně, ve Třech Sekerách a v Bezdružicích. Prosím, kdo máte srdce a můžete pomoci, přidejte se k nám,“ prosí za nemocné uprchlíky Tomáš Rusňák.

Jak tedy můžete pomoci?
Zde máme přehled:
* Pomoc finančně na účet  249571618/0300 – dodejte VS 32022 – přiřazení pomoci – do poznámky pak jméno, příjmení, adresa
( z těchto peněz bude financována doprava potřebných osob a náklady na první dny v naší zemi)

* Pomoc materiální  –  lůžkoviny, matrace, hygienické potřeby, ručníky, utěrky, kapesníky, trvanlivé potraviny, jednorázové rukavice, zdravotnický materiál, vlhčené utěrky, poskytnutí prostoru k přechodnému pobývání.
Sběrná místa:
Středisko Víteček – Černošín
Obecní úřad Tři Sekery – p. Dagmar Strnadová
Dům U Haranta v Bezdružicích – p. Jan Florián

* uvítáme i pomocníky pro osobní pomoc, vaření, péči i doprovod

.
MarSi
.
ilustrační foto : Royal Rangers – Budou z cesty zasílat – budu aktualizovat!
.