Rozhlasová budova vítala posluchače, byl Den otevřených dveří!

16 května, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

 Stovky návštěvníků se v sobotu vydalo na plzeňské Náměstí Míru do budovy Českého rozhlasu Plzeň. Tam se totiž po delší odmlce konal Den otevřených dveří Českého rozhlasu Plzeň. Snad proto, že covidová doba podobným akcím nepřála, přišlo do rozhlasu velké množství návštěvníků. Ti měli možnost projít si celou budovu. „Volně přístupné bylo naše rozhlasové muzeum, dále naše vysílací studio a nahrávací studila. Zájemci si mohli zkusit práci redaktorů, viděli, jak se připravují reportáže, ti odvážnější si mohli zkusit přečíst zprávy nebo zazpívat. K tomu byl i další doprovodný program. Všem, co se na přípravě podíleli, i našim skvělým posluchačům moc děkuji,“ uvedla Martina Skutková,  specialistka komunikace Českého rozhlasu Plzeň.
Z Brd z Malé Vísky přijeli také manželé Hana a František Dobrovolných. „Moc se nám tu líbilo, krásný program měli, i jsme mohli tančit. A konečně jsme si spojili tváře s hlasy moderátorů a redaktorů. Určitě za rok přijdeme zase. A děkujeme,“ uvedli manželé Dobrovolných.
Radost byla vidět i v dětských očích, například sedmiletá Berenika Jánská si celý den parádně užila. „Já toho stihla hodně, namalovala jsem si polštářek, pak mi malovali obrázek na obličej. Zazpívala jsem si Saxanu na cédečko. A taky jsem se byla podívat ve velkém autě, kde se natáčí do rozhlasu,“ usmívala se šťastně dívenka.
.
MarSi
.
.

Leave a Reply