Slavnosti města 2022

12 června, 2022|Posted in: Články, Dolníci, Obecné, Stříbro

Stříbro ožilo slavnostmi, centrum města se zaplnilo návštěvníky ze širokého okolí. Lidé se vydali podívat na své vystupující ratolesti, kamarády, ale přilákala je také zvučná jména vystupujících, například Olga Lounová, Sto zvířat či Poletíme?
Bohatý program nabízel na několika místech města různé vyžití, v zahradách za muzeem bylo zákoutí spíše pro rodiny s malými dětmi, na náměstí byl hlavní program, pěknou nabídku nabízelo také pódium u 13. poledníku, kde hospodařilo sdružení Dolníci. Konala se i Mše svatá, které předcházelo procesí s milostným obrazem Panny Marie Bolestné. „Slavnosti byly připraveny tak, aby si všechny generace vybraly to, co je zajímá. Tak se lidé rozproudili do několika směrů, ale samozřejmě ten hlavní program se odehrával na náměstí před radnicí. Začínali jsme v pátek odpoledne, a končili v neděli, kdy zde byl Běh historickým Stříbrem a také Relaxační minifestival v Minoritských zahradách,“ uvedl ředitel MKS ve Stříbře David Blažek.
Snad nejvíce diváků si svým charismatickým chováním, hlasem a úsměvem získala zpěvačka Olga Lounová, která udělala radost svým fanouškům také akrobatickou vložkou, kdy se vyšplhala na konstrukci pódia, pověsila se za nohy hlavou dolů a takto zpívala. „Stříbro bylo skvělé, byla tu úžasná atmosféra a bylo vidět, jak si to lidé užívají. Všem moc děkuji,“ vzkázala fanouškům Olga Lounová.
Paní Ilona Sirová si akci po dlouhém půstu moc pochvalovala. “ Konečně se ty akce po covidu zase rozjeli a já tu potkala spoustu svých přátel, které jsem opravdu dlouho neviděla. Nejvíce se mi líbila Olga Lounová, ta to tedy umí parádně rozjet, je prostě skvělá a také krásná a milá. Počasí vyšlo, dala jsem si aperol od Fandy a co si přát víc? Prostě byl to super víkend,“ smála se Sirová ze Stříbra.
.
MarSi
.
(pokud se vám nějaké foto líbí – stáhněte si!  A třeba udělejte gesto a pošlete pár drobných na Středisko Víteček č.ú. 4902282359/0800. Díky! 🙂 )
.