Rybník Zaječí se stal dějištěm rybářských závodů

13 června, 2022|Posted in: Články, Obecné

 Neděle patřila  milovníkům rybolovu, rybník Zaječí na Tachovsku se stal dějištěm šestého ročníku tradičních rybářských závodů. Do sportovní soutěže se přihlásilo na tři desítky dospělých rybářů a šestnáct dětí. Počasí rybářům opravdu přálo, bylo slunečno, příjemné teploty a nějaké ty ryby nakonec v podběráku také skončily. „Já bych rád upozornil, že o tyto závody projevil velký zájem mimo jiné opět rybářský spolek a kroužek z Teplé u Mariánských Lázní, v hojném počtu přijeli nejen dospělí, ale dovezli s sebou i mladé rybáře a rybářky. Ryby i přes teplé počasí spolupracovaly a nějaké úlovky se dostavily. Bylo připraveno tradiční občerstvení, tedy oblíbené klobásy a sekaná, nejvíce na odbyt šly samozřejmě chlazené nápoje,“ uvedl spoluorganizátor akce Jan Nuhlíček.

Na prvních třech místech za dospělé se umístili : 1. místo – Petr Čori, 2. místo – Václav Bradáč, 3. místo – Matěj Bradáč. Na prvních třech místech za děti se umístily : 1. místo – Matěj Coufal, 2. místo – Lukáš Vaněk, 3. místo – Agáta Matějková. Mladý závodník Matěj Coufal byl nadšený. „Mám opravdu radost, za tento úspěch vděčím hlavně kvalitní přípravě v rámci rybářského kroužku v Kladrubech u Stříbra,“ řekl mladý rybář.

Pro závodníky a závodnice byly připraveny hodnotné ceny od štědrých sponzorů. „My, ze spolku Rybáři od Zaječáku děkujeme tímto všem příchozím za přízeň a účast. Rovněž bychom rádi poděkovali našim věrným kolegům, kteří nám s přípravou a organizací závodů pomáhali. Budeme se na Vás těšit opět příští rok, kdy budeme pořádat již sedmý ročník. Petrův zdar!,“ dodal Nuhlíček.
.
MarSi
.
Foto: archiv Jan Nuhlíček a Marek Bocan
.

Leave a Reply