Kladruby měly pouť, na své si přišly všechny generace!

14 srpna, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

 Centrum Kladrub ožilo stovkami návštěvníků, konala se tradiční pouť. Ta byla rozdělena do několika městských sektorů, přímo na náměstí se odvíjel hlavní program, v postranních uličkách pak byly doplňkové akce, stánkový prodej, kolotoče, dětský koutek a atrakce. Sulanův statek hostil chovatelskou výstavu domácích zvířat, stálou expozici nejen zemědělských strojů a náčiní. Vše výrazně podtrhl bohatý hudební program. „Návštěvníci měli na výběr z mnoha kapel  různých žánrů, jmenujme aspoň  Cheers!, Support Lesbiens, LUCIE Revival,  Skavare. Na neděli bylo zase naplánováno country, tedy skupina Wyjou, pak dechovka Chodovarka, nebo oblíbený Brutus. V zóně pro děti byly tvořivé dílny či tancohrátky. A samozřejmě nechyběly soutěže, například dřevorubecký souboj, kde soutěžily i ženy! A také soutěž o nejlepší buchtu,“ vypočítával na prstech Jiří Kohout.
K pouti vždy patří Mše svatá, která se koná v klášterním kostele, na hřišti se pak odvíjel fotbalový zápas TJ Kladruby proti TJ Sokol Pňovany. K tomu bylo otevřené i muzeum, kde kromě stále expozice je i výstava českých pohádek a strašidel, i výstava blbin, kravin a volovin, které nedobyly svět.
Stánkaři přivezli i ručně vyráběnou krásu, jako například Markéta Bakulová z Bechyně. „Šiji šperky z korálků, jde o originální kousky, a je to velice jemná práce. Lidé se tu zastavují, nakupují. Často se mi i stává, že mají lidé zájem o nějaký kurz, kde bych je učila podobné šperky vytvářet. Ale málokdo u toho zůstane, je to velmi náročná práce,“ usmívala se šikovná trhovkyně Bakulová.
Pobavit se i nakoupit přijela také paní Zdena Kačmaříková ze Stříbra. „Mají to tu prostě super. Já mám kladrubské poutě ráda. Líbila se mi hlavně Lucie revival a samozřejmě také se těším na Brutus. Je tu mnoho akcí, i děti tu mají svou malou zónu,“ usmívala se stříbrská návštěvnice.
.
(video v přípravě— vydržte! )  🙂
.
MarSi
.

Leave a Reply