Volby Černošín, Stříbro

24 září, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

Černošín:
Úderem páteční 14. hodiny už u černošínského úřadu stáli první voliči, přišel také jeden pán se slovy. “ Tak tady jsou prý dnes k vidění samé hezké ženy, tak jsem se přišel na vás podívat!. No, když už tu jsem, tak i odvolím,“ smál se. Voliči chodili průběžně, a to opravdu až do pozdních hodin, jak uvedla předsedkyně Petra Rumlerová. „Nemáme chvíli se nudit, pořád někdo přichází, krásně nám to navazuje. Skoro si ani nestihneme nic říci s ostatními členkami komise,“ smála se Rumlerová.
V sobotu přišla volit i rodina Prodělalova. „Já chodím volit každé volby, protože si myslím, že by to měla být i občasná povinnost a také prostě chci, aby jsme to tu měli takové, jak si představujeme,“ uvedla Markéta Prodělalová, která přišla k urně i se svou pětiletou dcerkou Adriankou.
Stříbro:
Ve Stříbře okrsek č.6  volí v Základní škole v Gagarinově ulici a předsedkyní ženské komise je Marie Ďurová. „Všechno jde v poklidu, nic zvláštního se neděje. Volný čas nám zatím nezbývá. V pátek odvolilo na 20% procent možných voličů, nejmladšímu bylo 18 let a nejstaršímu je sto let, své sté narozeniny oslavil před pár dny pan Miroslav Nový,“ řekla Marie Ďurová.
V okrsku č.5 volit přišla i Kristýna Kabátová, které je 78 let. „Já naší straně věřím , a proto má můj hlas. Je to přece pro nás všechny. Samozřejmě, je každého věc, zda chce či nechce volit, ale ten, kdo tady žije, by prostě podle mě, volit měl,“ uvedla Kabátová.
.

Leave a Reply