Noční podívaná – nepodívaná

1 ledna, 2023|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Oslava Silvestra bývala vždy v centru města Stříbra velkou neřízenou šou. Letos tomu bylo částečně jinak, náměstí  se v noci nezaplnilo, pouze o půlnoci se tam sešli lidé, aby odpálili ohňostroje a petardy. Ani kluby nehlásily velkou přítomnou oslavujících, kolem půl dvanácté bylo v okolních klubech kolem dvou tří desítek lidí, na náměstí asi deset. Můj první dojem byl, že lidé nemají peníze na  zábavu a musí šetřit na energie.
Zdálo se tedy, že půlnoc proběhne bez ohlušujího ohňostroje. (když pominu řadu neinteligentů, která to po městě práská už celý měsíc) To byl ale jen falešný dojem cca do 23.55 hodin, kdo se vydal kamkoliv do města, či nad město, například na Vranovskou ulici, ten mohl asi dvacet minut sledovat stovky světelných záblesků z celého města. (a bouchalo to chvílemi až do rána)
Můj kapesní fotoaparát nedokázal zachytit ohňostroj nad městem a po pravdě řečeno, i když to pro řadu lidí jistě byla krásná podívaná, já asi nejsem ten, kdo je tím správným příznivcem takových oslav. Jednak mě překvapilo, kolik lidí má takových peněz na petardy a při tom pláčou nad drahotou všeho a také vím, kolik zvířat zbytečně „zařve“, ztratí se, zraní se.
Proto říkám, když už ohňostroj, tak opravdu řízený zkušenou rukou provozovatele, hlášený a určitě ne na mnoha místech.
Tak snad ten odpolední nám zlepší dojem, bývá se zajímavým programem, setkáním rodin, přátel i s milým občerstvením.
Pěkný nový rok a komu zbývají peníze na petardy, prosím, dejte 90% z toho aspoň na dobrou věc, na bezmocné, chudé či do útulků! 🙂
.

Leave a Reply