Stříbrský sprint – 1. ročník – nové foto!

8 dubna, 2023|Posted in: Články, Obecné, Obecné, Stříbro

 Ve stříbrských kasárnách se po celý víkend konal 1. ročník závodu pod názvem Stříbrský sprint. Na místo se sjeli majitelé čtyřnohých chlupáčů, aby s nimi vyběhli na krosovou trať v délce 4,6 km s převýšením 94 metrů. Do této soutěže se přihlásili muscheři z celé republiky, ale také i ze Slovenska, jedna soutěžící přijela z Rakouska. „Počasí přálo, i když trochu sprchlo. Trať byla technicky docela náročná, délka 4,6 km, převýšení 94 metrů. Ale závodníci byli odvážní, nakonec jich zde soutěžilo na sto deset. A to tu byli i skutečné špičky, které jsou už v tomto sportu pojmem,“ uvedl pořadatel Rostislav Job.
Mezi domácí patří Dušen Bílek ze Stříbra. „Poběží se mnou šest samojedů, což je krásné severské plemeno s velkou výdrží. Dokážou běžet až na 50 kilometrů. Trať  zvládneme,“ říkal s úsměvem Bílek, který před pár týdny získal titul Mistra Republiky v Hradci Králové.
Pro velký úspěch, by pořadatelé rádi pokračovali, jak uvedl Rostislav Job. „Vloni jsme měli takový zkušební ročník a díky němu jsme se rozhodli tento závod opravdu pořádat jako první ročník. A protože slyšíme jen samé kladné ohlasy, tak bychom v tom rádi každoročně opakovali. I když ta příprava je skutečně náročná a tady musím poděkovat také sponzorům, bez kterých by to nešlo,“ dodal Job.
Vysílání na Českém rozhlase Plzen – pondělí kolem 5:20 – poté bude k nalezení na webu do 48 hodin.
*
*

*

Deník:

https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/psi-sprezeni-zdolavala-narocnou-trat-byvaleho-vojenskeho-prostoru-ve-stribre-202.html

*

Fotky:

https://marsih.rajce.idnes.cz/Stribrsky_sprint_2023/

*

TV ZAK odvysílá v týdnu.

*

Za spolupráci děkuji Haničce Kinkalové, Tondovi Hříbalovi a Lence Prokšové

+

 

Leave a Reply