Ve škole byly volby – děti chtějí lepší podmínky!

29 dubna, 2023|Posted in: Články

Jak jinak zpestřit výuku, aby děti zaujala? Ideálně nějakou praxí či podobnou zajímavou činností, aspoň tak si to myslí učitelka Petra Rumlerová. Nezletilé děti sice nesmí volit, ale proč by si to aspoň nemohly zkusit nanečisto. „V rámci hodiny společenské výuky si děti aspoň zkusily volby. Do voleb se zapojili páťáci, a tak se ve škole se objevily plakáty kandidátů i s programem, v jedné třídě probíhala i video prezentace s hudbou obou soupeřících stran. „Nezapomněli jsme ani na dárky pro voliče, sice to nebyly koblihy ani růže, ale kandidáti jedné strany roznášeli mezi mladší žáky sladkosti a kandidáti druhé strany zase udělali dárkovou tombolu o zajímavé ceny.  Urnu nám nahradila krabička od sušenek,“ uvedla Rumlerová.
Strany měly jednoduché názvy, Oranžová a Zelená, zatímco v oranžové převažovaly dívky, v Zelené byli pouze chlapci. Kluci měli jasno, co je nejdůležitější ve škole změnit. „Chceme delší přestávky a kratší hodiny,“ uvedl jeden z kandidátů.
Oponující strana zase chce zlepšit školu celkově. Nakonec vyhrála strana Zelená.
Celé volební představení mělo být dále i výukou pro žáky mladších ročníků, kteří se stali fiktivními voliči. A ti si hodinu skutečně užili.
.
.
MarSi
.