Argema potěšila v Třemešném

14 srpna, 2023|Posted in: Články, Obecné, Ostatní, Rozhovory

 Obec Třemešné se stala dějištěm tradiční poutě, která nabízela program na tři dny. A kromě klasických pouťových atrakcí se do něj vešla také neckiáda, traktoriáda, v programu bylo také rybaření a fotbal, více uvedl starosta Třemešného Kristián Ebenhöh. „Pouť zahájil páteční koncert skupiny Telefon Rock, v sobotu pak fanoušky potěšily skupiny  Baba Hed a také Argema. Nechyběl ani sport, v neděli se konalo fotbalové utkání Stará garda Třemešné- AMFORA klub Praha. A samozřejmě, na rybníce byla neckiáda, obcí se také prohnalo sedm traktorů. Normálně jich bývá dvakrát tolik, ale letos se počasí rozhodlo nám pouť pěkně zkropit, tak bylo méně lidí, než obvykle,“ uvedl starosta. Kaluže vody nicméně určitě neodradily fanoušky fotbalu a také Argemy. „Počasí sice bylo zaplacené, ale i na tu Argemu skráplo, což zase na rybníce ani voda nevadí, na hladině se nám prohnala i babeta či samotná vana na koupání. Celkově fajn akce,“ říkal domácí Libor Rolník.
 
Jaký je rok 2023 pro Argemu?
Kapela Argema působí v hudební sféře už 41 let a stále je žádaná na mnoha místech. Jak prozradil zpěvák Jaromír Hnilica, každý rok mají plné kalendáře a i tento rok je prý velmi hektický, Argema letos odehraje kolem stovky koncertů. Naštěstí, i když kapela mnohokrát změnila obsazení, původní je vlastně Josef Pavka, který hraje na bicí, pořád za nimi fanoušci jezdí z celé republiky. A to je to, co muzikanty nabíjí a posunuje dále.
Jak je to s letošní dobolenou, odpovídal zpěvák Jaromír Hnilica. „Dovolená se těžko plánuje, ale to znají všichni z hudební branže. Když se něco plánuje, tak je to koncert nebo nová tvorba. A právě to druhé je teď pro nás velkou metou, o Vánocích letošního roku by mělo vyjít nové hudební album Argemy. Půjde o Pomaláče 5 a všichni se na novinku moc těšíme a věříme, že tento vánoční dárek se dostane do mnoha domácností,“ uvedl Hnilica.
Už se plánuje další rok, Argema ráda zamíří i do zahraničí, pokud bude zájem. „Je to o tom, kde nás osloví. Co je ale ještě letos pro nás opravdu velkou výzvou, to je společný koncert s Tublatankou, kdy ve čtvrtek 28. září s nimi zahrajeme v Plzni a v pátek 29. září pak v Českých Budějovicích. Všichni se na společné setkání velmi těšíme,“ dodal.
A další plány? Jsou prý ve hvězdách a doufejme, že v těch šťastných.
.
Zde si můžete poslechnout i rozhovor Českého rozhlasu s Argemou v čase: 11:25:55
.