Babí léto ve stříbrském muzeu

11 října, 2023|Posted in: Články, Obecné

Babí léto už po desetiletí
Stříbrské muzeum stále drží tradici podzimních výstav Babí léto. A to také bylo slavnostně zahájeno vystoupením žáků Základní umělecké školy ve Stříbře pod vedením Hany Bezděkové i úvodním slovem ředitele muzea Zbyňka Navrátila. Do výstavy nosí lidé ze Stříbra a okolí svá díla, na výstavě tak uvidíte obrazy, fotografie, dekorativní šperky, malované kameny. Do letošní výstavy se přihlásilo celkem 23 vystavovatelů, nejmladšímu účastníkovi Jonášovi je jen sedm let.
Různé náměty i technika
Zatímco fotografie nesou různá zákoutí či vystínované náměty, obrazy nabízí více prostoru, zejména, co se týče technik a velikostí. Malíři použili akrylové barvy, oleje, pastely, podkladem jim bylo nejenom plátno, ale také kameny a dřevo. Zajímavé byly i šperky, většinou s květinovými motivy. Výstava zůstane v prvním patře stříbrského muzea až do 3. listopadu.
.
Poděkování patří nejen pracovníkům muzea a všem vystavovatelům, velký dík si zaslouží i pan Jan Rybecký, který pomáhal s přípravami výstavy.
.
Rozhlasovou reportáž si můžete poslechnout v pátek 13.10. kolem 6:50 a pak v repríze mezi 11. až 12. hodinou na stanici Český rozhlas Plzeň.
.