SKUPINA DIGGER: Chceme si zahrát na Metal Festu!

28 března, 2014|Posted in: Dolníci, Rozhovory

Stříbro se může chlubit řadou hudebních kapel, některé jsou na scéně i desetiletí, jiné právě začínají. Zatímco kapely Ragulin, Coward, Rocka Rolla a další už mají své jméno a každý ví, jaký žánr si jde poslechnout, kapela Digger je úplným nováčkem, který je na scéně pár měsíců. Více se o této horké, ale dnes už velmi známé, novince dozvíte v následujících řádcích, zpěvák, jednadvacetiletý Václav Pelc alias Pecka, nám poskytl rozhovor.

Představíte nám svou kapelu a členy?

Naše kapela se skládá ze čtyř muzikantů, kytaru a vokály zastupuje Christian Schöttelndreier, je mu 18 let a má přezdívku Chris. Na baskytaru hraje Václav Sterner, 22 let, Véna. Za bubny se posadil Martin Hrubý, 20 let, Hrubec. A na mě zbyla kytara a zpěv. Zaměření naší kapely není nijak přesně vyhraněné, ale v souhrnu hrajeme metal. Úplné počátky naší kapely začínají v roce 2008, ale aktivně a v kompletním složení začala kapela hrát v zimě 2012. Hlavními tahouny jsou naši fanoušci.

Proč a na jaký popud tato kapela vlastně vznikla?

Naše kapela zkrátka vznikla z nudy. Jeden zavolal druhému, druhý sehnal třetího a čtvrtý se přidal mírně přiopilý po prvním koncertě. Ale hlavně jsme si založili kapelu, protože milujeme hudbu.

Jak je náročné rozjet kapelu? Je to o financích, zázemí a podobně?

Je to o chuti, ale hlavně se projevuje finanční stránka, jelikož nejen alkohol také něco stojí. Důležitější než zázemí jsou hlavně sousedé. Mohou dělat problémy.

Kde jste se už prezentovali?

Zatím jsme se představili hlavně ve Stříbře, ale měli jsme již možnost hrát i v Plzni a v Kladrubech.

Jak si představujete budoucnost na této hudební scéně?

Optimisticky. Tato hudební scéna se to rozhodně nechystá v blízké době zabalit.

Co tomu říkají vaše rodiny a přátelé?

Rodiny i přátelé nás velice podporují a za to jim velice děkujeme.

Co by vaše kapela potřebovala pro větší rozvoj?

Hlavně zkušebny a časté vystupování. Bohužel, zkušebny jsou u nás ve Stříbře pouze v kulturním domě a jsou všechny obsazené, proto nově založené kapely musí zkoušet například v garážích a rodinných domech, což se některým sousedům, ač právem či neprávem, nelíbí. Město se do konce května tohoto roku od problému distancovalo, ale na popud nově založeného sdružení Dolníci se začalo město starat, a za to jim velice děkujeme. Doufáme i v nový klub, kde se bude moct hrát.

Jaká je podle vás hudební nabídka v posledních letech na Tachovsku?

Je široká, ale ne všem je dána možnost se ukázat a prosadit.

Máte nějaké motto či přání?

„Dig For Victory“ a přání je zahrát si jednou na MetalFestu v Plzni.

Co vlastně znamená název kapely a proč jste si jej vybrali?

Digger znamená kopáč, bagr. Název byl vybrán, protože popravdě nás zatím nenapadlo nic lepšího, a trochu to i odráží Česko.

digger