BORSKÝ ZÁMEK HOSTÍ STŘÍBRSKÉ FOTOGRAFY

30 dubna, 2014|Posted in: Obecné

Galerie borského zámku hostí od úterka fotografie dvou stříbrských fotografů Václava Šůchy a Květoslava Jiránka. Výstava nese ryze jarní název Máj – lásky čas. Zatímco Václav Šůcha svůj objektiv zamířil do tváří žen, Květoslav Jiránek se soustředil na polibky, které sbíral dvacet let. „Výstava zde bude přes květen, a to právě prosto, že se hodí k danému tématu. Moje snímky pochází z řady míst a z různé doby, v podstatě jde o sbírku za dvacet let. Víte, toto jsou snímky pro inspiraci, pro nastartování,“ usmíval se Jiránek.

Proč vlastně vystavují umělci ze Stříbra v Boru? „Tak nějak mám k tomuto místu vztah, mnoho let zde pracuji, je to tu krásné a hlavně tu mají otevřeno denně, ne jako ve Stříbře, takže sem může kdykoliv přijít návštěvník. Navíc paní Kortanovou znám a mám s ní velmi dobrou spolupráci,“ řekl Šůcha, který ze všeho nejraději fotí svou manželku Martinu.

V galerii se sešli návštěvníci ze širokého okolí, mezi nimi byl také Roman Bubeníček z Kladrub. „Oba fotografy velmi dobře znám, neboť společně pracujeme v jednom podniku. Výstavu Květoše  jsem už navštívil i ve Stříbře. Každý z autorů má svůj pohled na měsíc lásky, Vašek jej hledá v ženách, Květoš pak v bližším kontaktu,“ myslí si Bubeníček.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA