ŠKOLKY OBSADILY STADIÓN

25 května, 2014|Posted in: Obecné

Už sedmý ročník Olympiády pro mateřské školy se konal v pátek na stříbrském stadiónu Baník. Původně se jednalo o celostátní projekt, který pořádalo sdružení Happy Time se záštitou Českého klubu olympioniků, proto i hry samotné se konají v duchu olympijských tradic, jak uvedla Jana Hackerová. „Cílem  celého projektu je přivést děti k pravidelnému sportování, zároveň ale k bezpečnosti při sportu, výchově k pitnému režimu, výchově k fair play a odborné metodice sportu s předškoláky. Od celostátního projektu už se v posledních letech upustilo, ale protože nám bylo líto sportovní hry pro MŠ ukončit, pokračujeme alespoň na této úrovni. Tedy alespoň pokud budou mít školky a děti zájem soutěžit,“ řekla Hackerová, která pracuje na odboru školství ve Stříbře.

Akce se účastnilo na šest desítek dětí ze stříbrské a záchlumské mateřinky a soutěžily v pěti disciplínách. „Běhaly, měly překážkovou chůzi, skok v pytli, hod do dáli a skládání puzzlí,“ dodala Hackerová.

Mezi účastníky byl také šestiletý Jan Kostelníček. „Soutěž se mi líbila, nejraději běhám. Bylo to tu lepší, než ve školce, víc jsme si tu užili,“ řekl malý předškolák.

Výsledky:

1. místo MŠ Stříbro Pastýřská – Sluníčka

2. místo MŠ Stříbro Palackého – Šikulové

3. místo MŠ Stříbro Soběslavova – Mravenci

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA