ATLETKY BANÍKU NA REPUBLICE

4 července, 2014|Posted in: Obecné

Až do Třince musela cestovat 4 členná výprava dorostenek a juniorek Baníku Stříbro ke svému atletickému Mistrovství České republiky. Vrchol sezóny se o posledním červnovém víkendu uskutečnil na zdejším městském stadionu a bohužel výkony všech účastníků do značné míry znehodnotil silný vítr, který sprinterům navíc foukal proti směru běhu.

Co do umístění mohla být se svým výsledkem nejvíce spokojená Veronika Šrámková. Talentovaná běžkyně si v běhu na 1500m překážek výrazně zlepšila osobní rekord a za výkon 5:32,43 min brala krásné 4. místo v kategorii dorostenek, což je zatím nejlepší umístění Veroniky v závodech takovéto úrovně. Škoda, že celý závod pomalu rozběhla. V poslední třetině sice úspěšně sbíhala obrovskou ztrátu na nejlepší, ale na medailové pozice už šance nebyla.

Velkou radost nejen sobě dělala svými výkony po celý víkend juniorka Veronika Matulková. V sobotu se se soupeřkami poměřila v hodu oštěpem. Hned prvním pokusem si Veronika řekla o užší finále. To ji uklidnilo a dalšími povedenými hody se lepšila až na konečný nový osobní rekord 35,14m, za který brala 7. místo. Ještě větší úsměvy rozdávala během nedělní soutěže trojskokanek. I tady si několikrát zlepšila osobní rekord. V poslední sérii dokonce až na 11,61m, což bylo zlepšení toho stávajícího osobáku o více než 40 cm. Spokojenost panovala i se 6. místem.

Naopak rodačka ze Zadních Milířů Denisa Vávrová se celou sezónu nemůže najít a nedaří se jí na závodech prodat to, co natrénovala. Žádný velký zázrak se bohužel nastal ani v Třinci. Se 7. místem v kategorii dorostenek v běhu na 100m překážek za výkon 14,94 ani se svým vystoupením v běhu na 300m překážek, kde dosažený čas 46,94 znamenal až 14. místo, spokojená být vůbec nemohla.

Tabulkové postavení před republikou v Třinci 7. místem potvrdila i juniorská diskařka Sára Holečková. Sára se bohužel trápila s technikou a ani do jednoho ze 6 pokusů se netrefila, jak by potřebovala. Ten nejdelší měřil jen 29, 58m. Je to velká škoda. Výkon na úrovni osobního rekordu totiž skoro stačil na medaili.

Jan Krabec