MILAN POPOVIČ VÍCEMISTREM REPUBLIKY!

14 července, 2014|Posted in: Obecné

Korálky velkých atletických úspěchů velmi rychle navléká rodák z Lomu u Tachova a člen atletického oddílu Baníku Stříbro Milan Popovič.
Přestože starty na opravdových atletických závodech stejně jako počet tréninků spočítá více méně na prstech jedné ruky, sbírá cenná umístění jako na běžícím pásu. 12. července na Mistrovství České republiky  v atletických vícebojích , které se uskutečnilo v Praze, přidal zatím ten suverénně nejcennější. V kategorii mladších žáků vybojoval skvělou stříbrnou medaili v pětiboji. Ke všemu ho od vítězství dělily pouhé 2 body, což je rozdíl neskutečně zanedbatelný. Na druhou stranu je kam se dál posouvat. Celkový bodový součet 2711 bodů znamenal historicky 2. nejlepší výkon dosažený na MČR, je o téměř 200 bodů Milanovým novým osobním rekordem a také dalším vylepšením  rekordu krajského. Aby superlativů nebylo málo, nabízíme rychlý pohled na průběh víceboje.
1. disciplína běh na 60m překážek – Milan dobíhá těsně 2. ve fantastickém osobáku a novém krajském rekordu – 9,25s
2. disciplína hod kriketovým míčkem – největšímu soupeři Milan ve své parádní disciplíně naděluje téměř 15m a hodem dlouhým 63,86m jde suverénně do čela průběžného pořadí.
3. disciplína běh na 60m – v této disciplíně trenéři Alexandr Matulka a Jan Krabec počítali s jistou ztrátou. Ta sice přišla, ale nový osobní rekord 8,00 se počítá a celkově Milan stále vedl.
4. disciplína skok daleký – další ze silných disciplín největšího konkurenta v boji o titul předpoklady potvrdila. Milanův nový osobák 525 cm nestačil a soupeř šel po skoku 575 cm do čela o 75 bodů.
5. disciplína běh na 800m – kalkulace byly jednoduché. Milan musel svého soupeře porazit o téměř 8 s. Vzhledem k tomu, že ani jeden tuto trať obvykle neběhá, bylo těžké cokoliv odhadovat a dalo se jen běžet na hranici možností. Milan od startu běžel výborně a velmi rychle. Již po 350 m bylo vidět, že by šance být mohla. Krok za krokem se dosud vedoucí závodní odpadal a Milan stále zrychloval. V cílové rovince už hrálo do karet všechno Milanovi, jenže na cílové šachovnici musel téměř zastavit, když předbíhal závodníka před sebou, který už vysílením vrávoral. To Milana nakonec stálo zlatou medaili.  Přesto další osobák 2:20,28 min víc než potěšil.
Mistrovství se zúčastnila i dorostenka Denisa Vávrová, která zkouší závodit a statečně se pere s aktuálními neúspěchy. Bohužel se ani tentokrát štěstí neusmálo a po dohodě s trenérem Janem Krabcem z víceboje po prvním protrápeném dnu odstoupila. I drobnou potenciální radost z nového osobního rekordu v běhu na 200m v čase 26,45s sfoukla o trochu silnější podpora větru, než dovolují pravidla. Denisa je připravená prázdniny věnovat poctivému tréninku a snad se na podzim začne zase blýskat na lepší časy.

Jan Krabec

Foto archiv atletického oddílu Baník Stříbro:   Milan Popovič (č.36) těsně po doběhu závěrečné vícebojařské disciplíny – osmistovky.

 

WP_000625