TRÁVA SE UŽ VRACÍ! (a první pocity)

27 července, 2014|Posted in: Články

Návrat do C4

27. 7. 2014

Je 27. července ráno, v základním táboře jsme mrtví a šťastní zároveň. Radek  se včera v 16 hoidin ohlásil  z vrcholu, pak jsme ztratili spojení.

Pak Radek potvrdil, že i Tráva dal vrchol , že je hrozné počasí a sestupují k Miskovi, do stanu v C4 (8000m).

Od té chvíle jsme se nedozvěděli nic. Občas jsme zkoušeli vysílačku, byla úplně hluchá. S vysílačkou u hlavy jsme taky všichni v základním táboře spali – nebo spíše klimbali. Dnes ráno nervy skončily, Radek Jaroš odpověděl na zoufalou sms z mého satelitního telefonu. Zavoláním.

Takže, přátelé:

CHLAPI JSOU V POŘÁDKU!!!

Do C4 přišli včera kolem 22-té, tedy po 22 hodinách pochodu  na vrchol a zpět, bez přídavného kyslíku v šílených podmínkách (hlavně dolů). Padli a byli rádi, že jsou rádi. Dnes sestoupí do C2, zítra (jak pevně doufáme), už budou v základním táboře 🙂 Ale slavit budeme až tady, jak říkají motorkáři, dokud nejsou nohy na zemi, jízda neskončila. A protože nám všem tady v BC odlehlo, přemýšlíme, jak jim upéct dort na oslavu … A ne že to někdo vykecáte tam nahoru!

A tam nahoru …tedy ještě výš, taky moc děkujem. Kdyby měl člověk držet ochranou ruku sám nad sebou, asi už by byl dávno v penálu.

A taky díky fanouškům, přátelům, rodinám a všem milým lidem.

ALOHA , Lucie

TRÁVA: „Chtěl bych říct, ze se mi včera splnil sen:) Ale zatím jsem rád, že ležíme všichni tři v pořádku v C4. Ale abych nechodil kolem horké kaše. Vcera Radek dokončil korunu Himaláje a já měl (myslím to upřímně) tu čest ho doprovodit. Prostě jsme byli spolu na vrcholu K2 (Miska musel otocit v 8200m). To byl zas výlet… Na vařeni jsme vstavali v 22h večer po 1,5h spánku, vycházeli jsme o půlnoci, doplazili jsme se před 22h, total KO. jen čaj, vše ostatní šlo ven. Sundat mačky a spat. Teď ráno už OK…“  (facebook)

http://radekjarosnak2.cz/?id=80&do=actual

A: http://zpravy.aktualne.cz/jaros-uspesne-sestupuje-ze-sve-posledni-osmitisicovky-k2/r~4b42b1ba156511e4bab3002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-1