STAROSTOU BUDE LUKEŠ

24 října, 2014|Posted in: Obecné

Výrazné omládnutí. To bude jedno z poznávacích znamení stříbrské radnice. Věkový průměr starosty a dvou místostarostů totiž po ustavujícím jednání nového zastupitelstva nepřekročí osmatřicet let. Zástupci tří nejsilnějších stran ve Stříbře se už dohodli o budoucím složení vedení města.

Deníku to potvrdili úřadující starosta Bohuslav Červený i lídr Nezávislých Karel Lukeš.

„Sešel už jsem se se všemi patnácti novými zastupiteli, abych s nimi projednal termín a další povinnosti související s ustavujícím jednáním nového zastupitelstva,“ uvedl Červený. Schůze se uskuteční 10. listopadu od 17 hodin.

„V úterý jsem se sešel se zástupci tří nejúspěšnějších stran, které mají dohromady deset mandátů,“ doplnil starosta s tím, že z jednání vyplynulo, že na některých krocích spolupráce, ne na všech, už se strany domluvily.

Jak Deníku řekl Karel Lukeš, zástupci Nezávislých, ČSSD a ANO 2011 tedy nejsilnějších stran se shodli na obsazení funkcí ve vedení města. Uvolněným starostou bude Karel Lukeš (Nezávislí), uvolněným místostarostou Martin Záhoř (ANO) a neuvolněným místostarostou Vladimír Souček (ČSSD). Neuvolněný místostarosta bude bez nároku na finanční odměnu. „Shodli jsme se takto proto, aby to bylo ve prospěch města, aby město mohlo bez otálení pracovat a fungovat,“ okomentoval Deníku Lukeš s tím, že ještě budou pokračovat jednání s dalšími stranami a sdruženími, která se do zastupitelstva dostala.

ANO se na spolupráci těší. „Věřím, že tato spolupráce bude k prospěchu občanů a města Stříbra,“ řekl Martin Záhoř.

Obsazení postů starosty a místostarostů musí potvrdit ještě ustavující schůze nového zastupitelstva.

Autor: Jiří Kohout

Tachovský Deník 24.10.2014

http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/shodli-se-starostou-bude-lukes-20141024.html