EXOTI NADCHLI, VÝSTAVU NAVŠTÍVILY STOVKY ZÁJEMCŮ

22 listopadu, 2014|Posted in: Obecné

Sedmá propagační výstava exotického ptactva se konala v pátek a v sobotu v chovatelském areálu ve Stříbře. Dvanáct chovatelů zde vystavilo desítky papoušků, rýžovníků, kanárů, korel a dalších barevných ptáků. Akce se konala pod záštitou Václava Votavy a navštívily  ji stovky dětí a dospělých.
Jedním z vystavovatelů byl Zdeněk Krajíc, původem z Cebivi. „Dnes žiji v domě s pečovatelskou službou, tak už mám jen pár andulek, ale dříve, když jsem měl chalupu v Cebivi, jsem choval všechno možné, i holuby a králíky. Byl to můj největší koníček,“ říká třiaosmdesátiletý chovatel.
Papoušky vlnkované a korely zase chová Vladimír Eiselt ze Stříbra. „Chovu se věnuji bez přestávky už od roku 1956. Členem zdejší organizace jsem také od začátku jejího působení. Ptáčky mám na zahradě, teď už chovám jen čtrnáct kousků, ale dělá mi to radost,“ ukázal své opeřené svěřence chovatel Eiselt.
Podívat se na exoty přišly také děti ze základních škol. „Moc se nám ptáčci líbili, vzaly bychom si je i domů, mohl by třeba nějakého papouška přinést Ježíšek,“ usmívaly se Evička Brahová z Trpíst a Sára Petrláková ze Stříbra, které přišly na výstavu se spolužáky z II.B ZŠ Mánesovy ulice.

Nad barevným ptáčkem dumal i Dominik Čížek. „Doma mám psa, ale myslím, že maminka mi asi ani andulku, ani jiného papouška nedovolí. Ale jsou krásní a dnešní školní vyučování se mi líbilo mnohem více, než ve třídě,“ řekl vesele druháček.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA