ZAHRÁL SI VE FILMU

5 listopadu, 2014|Posted in: Obecné

Stříbrský scifista Jan Vavřička, známý pod přezdívkou Vanili, jehož sci-fi web www.vanili.cz  je velmi navštěvovanou stránkou, dokonce více než 1.000 000 přístupů ročně, dostal nabídku, o jaké se mnoha lidem může zdát. Zahrál si totiž v hororovém snímku Svatý Mikuláš, který měl premiéru 1. listopadu v Plzni. Po mnoha vydaných autorských dílech si tak Vavřička připisuje další bod pro změnu na scéně herectví.
Více se dočtete v následujícím rozhovoru (exkluzívně pro tyto stránky, děkuji!).
Máš malou roli producenta ve filmu Svatý Mikuláš, který točil plzeňský režisér Petr Smazal. Jak jsi se k natáčení filmu dostal? 
Přihlásil jsem se režisérovi na výzvu. Hledal do role producenta někoho, kdo bude působit jako bezcitný byznysman v časovém presu.

Je to role podle Tvého gusta?
Ano, natáčení byla zábava a podle reakcí diváků je role věrohodná.
Jak dlouho a kde jste točili a s kým?
Točili jsme v Kopeckého sadech před Měšťanskou besedou zhruba hodinu. Jde o naprosto malou roličku (interview s producentem), která jen doplňuje atmosféru kolem nalezených nahrávek ztracených studentů.
Bavilo Tě to?
Ano, bavilo mě to hodně a jsem rád, že některé záběry se povedly na poprvé, přestože nejsem profesionální herec.
Nějaká kuriozitka při natáčení Tě potkala?
Kuriozitou je, že film je experimentální snímek na hraně parodie/komedie a hororu, a na natáčení filmu producent ani režisér neměli žádné dotace ani štědrého investora. Jde o fanouškovský NO BUDGET film. Film je výsledkem velkého úsilí týmu nadšených lidí, kteří filmu obětovali svůj volný čas a energii. Pan režisér Petr Smazal filmu obětoval neúmyslně také své zdraví, protože při natáčení zkolaboval vyčerpáním díky spánkovému deficitu.
Co na to rodina? Podpora rodiny je bezvadná, fandí mi. Moc chci poděkovat hlavně mé úžasné manželce, která má pro mé koníčky pochopení a podporuje mne na 100 %.
Jsi spokojen s konečným výsledkem?
Co se týče filmu, tak raději bych volil kratší, hutnější formát a doplnil bych více lekavých scén. Každopádně fandím režisérovi Petru Smazalovi a věřím, že získá investora, který ho podpoří v další tvorbě.

Díky za rozhovor.

Já jen dodávám, že tento film vytvořil Petr Smazal, původem ze Stříbra, a že rozhovor s ním najdete na mých stránkách příští týden.
Připojuji i malou zmínku, že Jan Vavřička si nedávno také střihl malou roli  v hudebním klipu Majka Kasla – Agrese.
MarS

http://www.vanili.cz/sci-fi/rozhovory-celebrity/reziser-petr-smazal/

 

Foto: archiv Petr Smazal

10351524_624000974384730_5565898449323354124_n herecka mikulas-premiera producent