HASIČ ZE STŘÍBRA BYL VYZNAMENÁN HEJTMANEM KRAJE!

18 prosince, 2014|Posted in: Dolníci

Jednoho příslušníka Hasičského záchranného sboru z požární stanice v Tachově a jednoho ze Stříbra vyznamenal tento týden hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs společně s dalšími osmnácti hasiči pamětními medailemi a děkovnými listy.

Jak informovala Alena Marešová, tisková mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje, medaile převzal velitel družstva požární stanice Stříbro Bohuslav Švagr a technik požární stanice Tachov Dušan Wager.

Oba hasiči dostali ocenění nejen za dlouholetou práci, ale také za konkrétní činy.

„Bohuslav Švagr byl velitelem zásahu při dopravní nehodě 22. září na 104. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu. Došlo zde k hromadné dopravní nehodě a jako první na místě zasahovala jednotka z PS Stříbro pod vedením Bohuslava Švagra,“ popsala Marešová.

„Přesto, že se jednalo o několik těžkých dopravních nehod navazujících na sebe na úseku několika desítek metrů s jedním úmrtím a těžkým zraněním tří osob, výše jmenovaný si příkladně plnil úkoly vyplývající z funkce velitele zásahu – zejména v obtížné počáteční fázi zásahu. Na místě bylo třeba vyprostit zraněné osoby a spolupracovat se ZZS při jejich ošetřování a transportu, protipožárně zajistit všechna havarovaná vozidla a v neposlední řadě zajistit omezení a řízení dopravy v obou směrech dálnice,“ uvedla dále.

Dušan Wager nastoupil k tehdejší Okresní správě Sboru požární ochrany v roce 1994. „Při plnění služebních povinností využívá svých dlouholetých odborných i praktických zkušeností. Velmi aktivně pracuje v lezecké skupině a pomáhá s požárním sportem. Pod hlavičkou HZS se aktivně podílí na programu Dětských dní, soutěží Mladý záchranář a různých prohlídek a exkurzí na CPS v Tachově,“ představila oceněného mluvčí s tím, že Wager také spolupracuje s Českým svazem ochránců přírody. „Při Dni Země pomáhá instalovat traverzu přes řeku Mži, což je vždy pro děti největším a nejatraktivnějším lákadlem,“ dodala.

Tachovský deník
Odkaz na článek v deníku ZDE