KOSTEL JE PLNÝ BETLÉMŮ – NEPROPÁSNĚTE KRÁSNOU VÝSTAVU!

27 prosince, 2014|Posted in: Obecné

Kostel Všech Svatých ve Stříbře je od vánočních svátků plný betlémů. Ty tam vždy po dvou letech nainstaluje tamní páter Jiří Hájek, kterému pomáhá Michaela Wolfinger z Vohenstraussu. „Výstava se koná vždy po dvou letech a příprava betlémů je zdlouhavá, ale bez práce nejsou koláče. Jsou to krásné betlémy z různých koutů světa, jsem rád, že se lidé chodí podívat,“ uvedl Hájek. sama Michaela Wolfinger přiznává, že jde o unikátní výstavu. „U nás ve Vohenstraussu nic takového nemáme, nějaké betlémy jsou k vidění spíše až v Ambergu,“ dodala doplnění.
Na výstavu se přišla podívat Kamila Korousová ze Stříbra. „Chodím vždy, když se výstava koná. Letos jsem si všimla i nových hracích strojků s betlémy. Pan Hájek s tím musí mít velkou práci a trpělivost, ale je vidět, že to dělá rád,“ řekla návštěvnice, která do kostela přišla s příbuznými.
Betlémy obdivovaly i děti. „Líbí se mi, jsou krásné. Vánoce byly fajn, a jsem rád, že máme prázdniny. Mohly by být i delší,“ usmíval se sedmiletý Dominik Petřina.
Z  Německa přijela na výstavu i Miluše Hadasz. „Jsem v Německu vdaná, ale ráda sem na svátky jezdím. Chtěla jsem dětem ukázat tuto výstavu a všem se to tu líbí,“ řekla německá návštěvnice.

Výstava otevřena veřejnosti: 28.12., 1.1., 4.1., 11.1. od 14 do 16 hodin.

 

VIDEO Z VÝSTAVU NAJDETE ZDE – ROZKLIKNĚTE!!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA