LÁVKA JE OPRAVENA I OSVĚTLENA!

22 ledna, 2015|Posted in: Obecné

U stříbrského rybníka pod mlékárnou stojí nová lávka. Ta vznikla z původní, na které se však podepsal zub času a vlivy počasí. „Jednalo se o opravu stávající dřevěné lávky, ta však už vykazovala vážné poruchy v uložení nosných prvků (hniloba hlavních nosníků). Ty byly při opravě vyměněny, bylo upraveno jejich uložení na základy, a tím došlo ke zlepšení odvodnění těchto kritických míst dřevěné konstrukce,“ uvedl vedoucí Hospodářsko investičního odboru ve Stříbře Zdeněk Botek. Lávka navíc i získala. „Celou lávku jsme zastřešili, čímž se zvýšila její užitná hodnota a životnost. Při opravě byly všechny dřevěné prvky demontovány, ošetřeny a opatřeny ochranným nátěrem. Finanční náklady činily 109 200 korun včetně DPH,“ dodal Botek.
Denně si zde zkracují cestu desítky lidí, kteří jdou do centra ze severního předměstí. „Chodím tudy do práce, lávka byla opravdu zničená. Ale teď je pěkná, zastřešená, neklouže,  akorát se zase bojím útoků vandalů, kteří tam pořád něco ničí. Jediné, co tam chybí, je noční osvětlení, kdyby tam byla aspoň jedna lampa, tak by to bylo dokonalé,“ řekla Ivana Poláčková ze Stříbra.
Podle Správy majetku města Stříbra už však lampa nechybí. „Zrovna tento týden byla zapojena, svítí přímo na lávku, takže se tam už nikdo nemusí bát jít potmě,“ uvedl ředitel SMMS Dalibor Frič.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA