RODIČE TOUŽÍ PO LESNÍ ŠKOLCE

30 ledna, 2015|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Rodiče ve Stříbře by chtěli mít pro své ratolesti více, touží po lesní školce, o které slyšeli z mnoha míst. V pátek se dokonce už konalo setkání rodičů ze zakladatelkou Lesní školky Berounka z Druztové u Plzně Lenkou Horáčkovou, která školku provozuje už tři roky  společně s Maruškou Peroutkovou.  Setkání zprostředkovali manželé Ivana a Michal Kandlerovi, kteří sami mají zájem své děti do takové školky vodit. „Přemýšlíme nad výchovou našich dětí a lesní školka se nám jeví jako dobrá varianta. Z doslechu víme, že je tam inviduální přístup k dětem, jde o menší skupinky dětí a vzhledem k tomu, že nejsou děti často v uzavřeném prostoru, ale naopak v přírodě, nejsou tolik nemocné, neboť mají větší imunitu, “ uvedli manželé Kandlerovi. „Víme o pozemku, který se nám jeví jako vhodný pro tento účel, ale musíme počkat, jak se k tomu vyjádří stavební úřad. Pak by samozřejmě následovalo ještě zřízení zázemí, aby byly splněny hygienické podmínky, musí být kuchyňka a tak dále. Dle účasti na dnešním setkání předpokládáme, že o školku tu je velký zájem,“ dodali manželé.
Mezi pětadvaceti návštěvníky prezentační schůzky byla také Lucie Rabadová. „Mně se ten nápad zamlouvá, já jsem pro, klidně bych tam syna dala, i když je mi jasné, že finanční náklady asi budou o něco vyšší, než v klasické školce. Myslím, že je to pro děti lepší i zdravější,“ uvedla stříbrská maminka.
Besedu sledoval i zastupitel Jaroslav Hais, který sice zatím rodinu nemá, ale tento záměr jej zaujal. „Tuto iniciativu rodičů vítám a vnímám ji jako zajímavou. Návrh se mi líbí, je to zase úplně jiná alternativa a osobně tento záměr podpořím, bude-li to v mých silách. Zatím je nejdůležitější získat pozemek, zda vůbec také půjde udělat změna v územním plánu. Šanci tento nápad jistě má a věřím, že i město se za tento nápad postaví,“ řekl Hais.
DSC_0752 (2) DSC_0752 DSC_0754 DSC_0755 DSC_0757 DSC_0758