STŘÍBRO JE PLNÉ AUT, TĚŽKO SE HLEDÁ MÍSTO K PARKOVÁNÍ

28 ledna, 2015|Posted in: Obecné

Nikdo před lety nepočítal s tím, že rodina bude mít často více než jedno osobní vozidlo. S tím, jak jde doba dopředu, tak jsou běžně v rodině vozidla dvě a není výjimkou mít k tomu všemu ještě služební vůz – a to třeba jen na víkend. Zaparkován ale někde být musí. Výsledek je v tomto případě jasný – parkuje se, kde se dá, a to ještě nejlépe přímo u vchodu do bytovky, pokud je tam nějaké místo.

Nejde sice o problém pouze ve Stříbře, podobně je tomu i na sídlištích v Tachově a dalších městech a obcích tachovského okresu. Ale Stříbro má s řešením dopravních komplikací vcelku jasno.

„V uplynulých letech se parkovací stání na sídlišti Severní předměstí rozšiřovala a nyní byl vznesen požadavek, aby se město zabývalo také situací na Východním předměstí, kde stojí například kulturní dům. V minulosti si na tuto lokalitu nechalo město zpracovat studii s tím, jak by zde měla být parkovací stání a dopravní situace vyřešena,“ informoval Deník Karel Lukeš, starosta města Stříbra.

Lidé sice parkovat chtějí, rádi by ale také žili ve zdravém prostředí, „Vím, že se spoustu lidí brání a parkoviště na úkor zeleně nechce, ale jde i o to najít kompromis. Případně se rozhodnout pro to, co lidi potřebují více a konkrétně v tomto případě jsou to parkovací stání,“ doplnil starosta.

Dalším problémem v okolí kulturního domu a Gagarinovy ulice je nepojízdný přívěs s občerstvením, ten má vypuštěná kola, rozbitá světla, koukají z něj dráty, ale má státní poznávací značku – proto byla městská policie zaúkolována, aby majitele vozidla vyzvala, ať jej z veřejné komunikace odstraní nebo ho město nechá odtáhnout jako autovrak.

V Gagarinově ulici je také velikým problémem parkování a projíždění ulicí v době, kdy se v kulturním domě koná nějaká akce. Auta zde stojí na obou stranách komunikace a je zde horší a komplikovaný průjezd.

Do těchto míst jezdí pravidelně městská policie. Ta však není do služby povolaná v nepřetržitém provozu, a tak je na tuto situaci krátká. „Strážníci městské policie do ulic kolem kulturního domu pravidelně jezdí. Řešíme nejhorší případy parkování, protože ulice nejsou koncipovány na takové množství aut,“ řekl vedoucí městské policie Tomáš Sedlář.

„O parkovacích místech rozhodne už jen zpracovávání koncepce a rozhodne o tom zastupitelstvo města, protože jde o nemalé finanční prostředky. Myslím si, že bychom se do toho etapovitě měli pustit. Jak už jsem jednou zmínil, nejde však o problém jen v této lokalitě,“ ukončil starosta.