VYRAZILI ZA SNĚHEM A BOBREM

5 ledna, 2015|Posted in: Příroda

Naučnou stezku Podkovák a Vodní svět kousek za Lesnou si prošlo v neděli 11 účastníků z Tachovska. Výlet byl organizovaný a slovem provedl redaktor Tachovského deníku Antonín Hříbal, který tuto lokalitu dobře zná a mnohokrát o ní psal. Zasněžený les nabízel krásný romantický pohled pro milovníky přírody.
To také účastníci desetikilometrové trasy opravdu ocenili. „Je to nádhera, počasí jako na objednávku. Prostě dobře vybraný den. Procházka stála za to, šla dobrá parta, která se hned seznámila a padla si do noty. Samotný výběr lokality byl jedinečný, je zde skloubena příroda, lidské stavby i zvířecí stopy,“ chválil nedělní odpočinkovou trasu Dalibor Bartoš z Plané.
Ze Stříbra přijeli také Petra Koukolíková a Jan Pakosta, který se věnuje fotografování. I jemu pohled na zasněženou krajinu více , než vyhovoval. „Nejdříve jsme se rozmýšleli, zda opustit nedělní tradici sledování Toulavé kamery a Objektivu, ale myšlenka na vycházku v zasněženém lese zvítězila. Docela jsme i byli nadšeni, že třeba bobra uvidíme. A když ne, že aspoň něco nafotíme, projdeme se a navíc vyzkoušíme nové stěrače od Ježíška,“ smáli se Koukolíková s Pakostou. „Cestou k Lesné nás malinko zdržely sněhové jazyky a než jsme našly místo srazu, měli jsme to akorát, když už všichni odcházeli. Nakonec vše bylo skvělé. Auto jsme nenabourali, ačkoliv v místě srazu se to málem stalo, vítr byl milosrdný, parta skvělá, cesta mírná, úchvatné výhledy i zajímavý výhled. K tomu svačinka, teplá káva v termosce, akorát ten bobr chyběl, ale to nakonec asi nikomu nevadilo,“ dodali stříbrští turisté.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA map