JARNÍ PRÁZDNINY VE STŘÍBŘE BEZ DDM

21 února, 2015|Posted in: Obecné

Příměstské tábory nabízejí o jarních prázdninách, které připadají v tachovském okrese na příští týden, domy dětí a mládeže na Tachovsku. Zatímco přímo v Tachově je kapacita tábora zcela zaplněna, v Plané se naplnily jen některé aktivity. A ve Stříbře musel být příměstský tábor pro nezájem veřejnosti úplně zrušen.

Ve Stříbře bude Dům dětí a mládeže od pondělí uzavřen, a to na celý týden. Deníku to potvrdil ředitel zařízení Miroslav Cvrk: „Na jarní prázdniny nemáme připraven žádný program. Do nabídky jsme chtěli dát tábor, ale nebyl o něj zájem. Proto jsme tuto nabídku zrušili a neplánujeme na týdenní jarní prázdniny nic a pro veřejnost budeme mít zavřeno.“

Dům dětí a mládeže (DDM) v Plané připravil příměstský tábor, při kterém se děti z Plané mohou každý den zapojit do různých činností. „Začínáme každý den ráno v osm hodin. Hned v pondělí jedeme na výlet do Plzně do Techmanie,“ řekla Deníku vedoucí DDM při plánské základní škole Miroslava Vlášková.

V úterý děti zůstávají v Plané. Na řadu přijdou výtvarné dílny. Středa je opět cestovatelská. „Pojedeme do Aquafora ve Františkových Lázních. Ve čtvrtek jsme měli mít výtvarné dílny, ale přihlásilo se málo dětí, tak jsme je zrušili,“ dále uvedla vedoucí DDM. Páteční den si děti příměstského tábora zabruslí, a to na zimním stadionu v Mariánských Lázních.

Zatímco děti z Plané pojedou do Techmanie v pondělí, účastníci příměstského tábora, organizovaného Domem dětí a mládeže Mraveniště Tachov, navštíví plzeňský svět technických zázraků o den později.

Tábor ale začne v pondělí sportovními aktivitami, děti si mohou zahrát stolní tenis, vyzkoušet lezeckou stěnu, či se zapojit do soutěží ve stolních hrách.
„Kapacita příměstského tábora je jednadvacet dětí a máme ji zaplněnou. Některé děti ovšem jdou jen v některých dnech, přesto se nám na každý den přihlásil plný počet dětí,“ řekla Deníku Alena Dvořáková z Mraveniště s tím, že zájem nebyl tak obrovský, že by zařízení muselo zájemce odmítat. „Víceméně to vyšlo každý den přesně na naplnění kapacity,“ dodala Dvořáková.

I v dalších dnech, tedy v úterý a ve čtvrtek, je program tábora v Tachově zaměřený spíše pohybově. Ve středu se bude střílet a hrát bowling, ve čtvrtek čekají na účastníky hrátky v plaveckém bazénu. Na pátek se děti mohou těšit na společné vaření, kdy si připraví oběd a upečou zákusek.

Pobyt na celých pět dní v příměstském táboře v Mraveništi vyjde rodiče na 750 korun, přičemž nejvíce stojí výlet do Techmanie, a to 350 korun. Dům dětí a mládeže je otevřen od 8 do 12.30 hodin. „V ceně tábora jsou vstupy do jednotlivých zařízení, materiál, ceny do soutěží. Svačinu a pití se děti budou nosit s sebou,“ upřesnila Alena Dvořáková.

Rodiče, kteří neseženou pro své děti místo v příměstském táboře a potřebují, aby jejich ratolesti nebyly samy, mohou využít například služeb hlídání dětí. Na internetu je možné najít několik inzerátů, které na tuto službu upozorňují. „Lidé to docela využívají, především ale pro předškolní děti, ale i pro školáky. Ovšem o jarních prázdninách moc ne,“ sdělila Deníku své zkušenosti ženaz Tachovska, která možnost hlídání dětí na internetu nabízí. Hlídání je zpoplatněno, službu nabízejí především studentky středních pedagogických škol, ceny se pohybují okolo 80 korun na hodinu.
(jk, hri, jag)

TACHOVSKÝ DENÍK ZDE: